Novi broj Reboota stigao je u prodaju, a umjesto naše uobičajene najave sadržaja, prenosimo Matkov uvodnik u rubriku REVIEW:

Nismo ni trepnuli, a već smo solidno zagazili u 2021. godinu. Mjesec dana do kraja prvog kvartala i dalje nismo potpuno svjesni da smo u novoj generaciji te da je pred nama sve više igara za PlayStation 5 i Xbox Series X. Vijesti o Cyberpunku 2077 jenjavaju, iako u čitavoj situaciji studiju CD Projekt RED nije pomogao hakerski napad ogromnih razmjera.

Teme ovog broja su Resident Evil Village i veliki prikaz igara koje izlaze ove godine

Krađa source koda svih njihovih igara, enginea i povjerljivih internih podataka navodno je završila aukcijskom prodajom na dark webu za 7 milijuna dolara. Ako je uopće istina, hoće li to još više naštetiti CDPR-u, ostaje za vidjeti, no sigurno je da se studio mora okrenuti budućnosti i krenuti u nove pobjede. Toj budućnosti u novom broju okrećemo se i mi. Ali osim što u velikom featureu donosimo iscrpni pregled igara 2021., u rubrici Review recenzirali smo sve ono interesantno što je izašlo samim krajem prošle godine. Našlo se tu nekoliko obećavajućih prvih “ekskluziva” za Xbox Series X, od oldskul horoca The Medium inspiriranog Silent Hillom i zanimljive puzzle avanture Call of the Sea inspirirane Cthulhu mitosom, do fenomenalnog DLC-a Hivebusters za Microsoftov drugi najuspješniji serijal i igru Gears 5. Nakon vala launch naslova s kraja 2020., stigla je i iduća nova PlayStation 5 ekskluziva Destruction AllStars. Donosimo i prve najvažnije multiplatformske igre s početka 2021., od AAA naslova do indie projekata. Ističu se novo poglavlje najpoznatijeg ćelavca Hitman III, zastrašujuće slatki Little Nightmares II te čak nekoliko point’n’click avantura, ali i domaća igra Speed Limit zagrebačkog studija Gamechuck.

Iz rubrike HYPE izdvajamo Hollow Knight: Silksong, a u techu testiramo miš SteelSeries Aerox 3

Ima tu za svakoga ponešto, od uspona do padova i razočaranja. Nakon serijala Life is Strange i prošlogodišnjeg tematski progresivnog Tell Me Why, storytelling miljenik Dontnod prvi puta nas je blago razočarao svojom novom igrom Twin Mirror, a željnima za još ostavio nas je i Werewolf: The Apocalypse – Earthblood kao prva videoigra nakon serijala Vampire: The Masquerade smještena u kultni tabletop RPG univerzum World of Darkness. Toliko loša i zastarjela, ali s dušom, da je na kraju zabavna, nadamo se da će ove godine biti rijedak primjer igre koja je ostala debelo ne u prošloj, nego čak i pretprošloj generaciji konzola.
Matko Pavlić

Hvala Matku za ove misli koje smo zgodno iskoristili i u najavi časopisa 🙂

Uživajte u čitanju.