Geoff Keighley, poznati gaming novinar, voditelj, izvršni producent i tvorac ceremonije The Game Awards najavio je potpuno novi event imena Summer Game Fest.

Radi se o eventu koji će biti u potpunosti digitalan, a razlog tome je, naravno, trenutna situacija pandemijske krize koronavirusa koja je zadesila čitavi svijet. Sami event Summer Game Fest sastojat će se od premijernih vijesti, in-game evenata, besplatnog igrivog sadržaja igara te prikaza gameplaya i novosti o raznoraznim nadolazećim igrama brojnih poznatih razvojnih studija, a sve to s ciljem okupljanja čitave gaming industrije i proslave videoigara.

Event će trajati četiri mjeseca i odvijat će se online od svibnja do kolovoza ove godine, a u njemu će sudjelovati i novosti o igrama iznositi izdavači kao što su 2K Games, Activision. Bandai Namco, Bethesda, Blizzard, Bungie, CD Projekt RED, Electronic Arts, Microsoft, Riot Games, Sony, Seam Square Enix i mnogi drugi. Ovi nabrojani izdavači zasada su samo dio prve faze. Keighley i organizacija eventa Summer Game Fest obećavaju da nas u narednim tjednima očekuju potvrde još izdavača i studija te igara koje će biti dijelom eventa u njegovim nadolazećim fazama.

U ovim nesigurnim i izazovnim vremenima, sada je važnije više nego ikad da videoigre posluže kao zajednička i virtualna povezna točka između svih nas“, objasnio je Keighley u službenom priopćenju o pokretanju eventa te dodao: “Summer Game Fest je organizacijski princip koji fanovima obećava čitavu sezonu vijesti o videoigrama i druga iznenađenja iz udobnosti vlastitih domova“.

Kao što smo ranije i spomenuli, osim velikih najava i novosti koje će biti dijelom ovog četveromjesečnog festivala, odvijat će se i specijalni in-game eventovi te će igračima biti dostupan i vremenski ograničeni besplatan igrivi sadržaj raznih igara, a u event će se uključiti i razne platforme kao što su Steam i Xbox, koji će igračima nuditi besplatne demoe, free triale i drugi igrivi sadržaj. Tako je već najavljena i nova inačica Game Festivala zvana Steam Game Festival: Summer Edition, koja će trajati od 9. lipnja do 14. lipnja.

Što se tiče generalnog plana za Summer Game Fest koji će trajati od ovoga svibnja do kolovoza, sve najave, traileri, vijesti i premijerni prikazi bit će prikazivani uživo putem službenih kanala izdavača, odnosno puem njihovih društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter, YouTube i Twitch.