Fanovi Ubisoftova serijala Splinter Cell već godinama očekuju nastavak te špijunske akcijske stealth avanture, a iako (unatoč brojnim šuškanjima) i dalje nema najave novog nastavka, stiže najava da Splinter Cell dobiva vlastitu Netflix animiranu seriju na kojoj će raditi Derek Kolstad – već poznati pisac filmova John Wick.

Vijest je to koju je prenio poznati filmski portal Variety, s kojega smo već u više navrata dobivali vijesti o holivudskim i televizijskim adaptacijama videoigara. Interesantno je što gore spomenuti scenarist Derek Kolstad već aktivno radi na nekoliko adaptacija igara u filmove i serije, o kojima se saznalo unazad posljednjih mjesec dana, kao što je slučaj s igrom Just Cause (o čemu smo pisali na ovome linku) te My Friend Pedro (detalji na ovome linku).

Kolstad, najpoznatiji kao pisac filmskog serijala John Wick, tako će i na animiranoj seriji Splinter Cell obnašati ulogu pisca i izvršnog producenta, a što se tiče same serije, kako prenosi Variety, zasada su odobrene dvije sezone, od kojih će svaka imati po 16 epizoda.

Druge informacije u ovom trenutku nisu poznate, ni tko će glumiti protagonista Sama Fishera niti gdje, kada i kako će se odvijati radnja. Variety ističe kako su Netflix, Ubisoft i predstavnici scenarista Dereka Kolstada u ovome trenutku odbili komentirati bilo kakve konkretnije detalje te nas više informacija, nadamo se, očekuje uskoro.