Sad već pomalo legendarni glasovni glumac Troy Baker, koji je utjelovio protagonista Joela u igri The Last of Us te glumio u stotinama drugih igara, izrazio je želju da glumi u nadolazećoj HBO seriji The Last of Us, ali uloga koju želi ne odnosi se na samog Joela.

Tako je Baker sinoć u novoj epizodi na vlastitom relativno novom YouTube kanalu Relater komentirao sinoćnje vijesti o prvim fotografijama sa seta holivudskog filma Uncharted, napravljenog po serijalu igara u kojima je gostovao i sami Baker, kao brat Nathana Drakea – Sam Drake.

Osim što je komentirao odabir mladog glumca Toma Hollanda (Spider-Man) kao Nathana Drakea i činjenicu da je Nolan North (Nathan Drake iz igara) posjetio set, Baker je istaknuo kako vjeruje da neće dobiti ulogu u seriji The Last of Us, ali da bi definitivno volio barem glumiti Infecteda, odnosno jednog od zaraženih “zombija” kojega bi Joel raznio, jer bi mu to, ističe, bilo izrazito zabavno.

Baker je također komentirao kako se raduje filmu Uncharted, jer bi uspjeh ili neuspjeh tog filma mogao biti dobar predznak kakva će serija ispasti The Last of Us (s obzirom da obje igre potječu od istog razvojnog studija Naughty Dog). Mi se nadamo da će serija ispasti odlično.

Ukoliko ste nekim slučajem propustili vijesti o njoj, na ovome linku saznajte koja velika imena rade na seriji The Last of Us. Ovoga ljeta u lipnju saznali smo i tko će režirati pilot epizodu, a sredinom kolovoza otkriveno je da će serija imati jedan izrazito važan moment koji je trebao biti u originalnoj igri, ali je naknadno izbačen.