Dva i pol mjeseca uoči izlaska The Last of Us Part II kao jedne od najočekivanijih igara ove godine, produkcijska TV kuća HBO danas je objavila odlične vijesti: uskoro kreće rad na TV seriji The Last of Us!

Vijest o tome prenio je poznati filmski portal The Hollywood Reporter koji je iznio nekoliko interesantnih detalja o ovom novom i ambicioznom projektu, a seriju je kratkim tweeetom potvrdio i sami HBO putem njihova službenog twitter profila. Kako prenosi The Hollywood Reporter, na seriji radi Craig Mazin, tvorac hvaljene HBO-ove mini serije Chernobyl iz 2019. godine, koja je pobrala hrpetine nagrada, a s njime direktno radi i Neil Druckmann, potpredsjednik studija Naughty Dog te pisac i kreativni direktor same igre The Last of Us.

Obojica će obnašati uloge pisaca i izvršnih producenata ove televizijske adaptacije igre The Last of Us, a na tim pozicijama pridružit će im se i predsjednik Naughty Doga Evan Wells te HBO-ova producentica Carolyn Strauss. Sama serija bit će zajednička ko-produkcija kompanija Sony Pictures Television i PlayStation Productions (koja je pompozno najavljena i pokrenuta prošle godine kao televizijska i filmska produkcija koja će se baviti adaptacijama PlayStation igara). 

Radnja HBO-ove serije pratit će događaje prve igre The Last of Us, stoga jedva čekamo vidjeti koji će glumci tumačiti Joela i Ellie te ostale poznate likove iz igre, a s obzirom da se ipak radi o seriji, The Hollywood Reporter ističe kako postoji mogućnost da će s vremenom obraditi i dodatni sadržaj koji će biti baziran na nastavku igre – The Last of Us Part II.