Krajem veljače ove godine pisali smo o tome kako CD Projektov poznati DRM-free digitalni dućan GOG.com (Good Old Games) otpušta radnike zbog navodnih financijskih problema i reorganiziranja radne snage. Vijesti o tome nisu dugo kolale internetom, naročito nakon što je javno objavljen plan za njihov univerzalni launcher Gog Galaxy 2.0, koji će objediniti sve PC launchere na jednom mjestu. Sada dolazi još jedna izrazito povoljna i sretna vijest, a to je da čak trećina ukupnih PC prednarudžbi za Cyberpunk 2077, najočekivaniju igru desetljeća, dolazi upravo s CD Projektove vlastite PC platforme GOG.com.

Dakako, vrijedi istaknuti da u ovom trenutku još uvijek nisu javno objavljene točne brojke o ukupnoj količini zasad naručenih primjeraka igre Cyberpunk 2077, no vjerujemo da se radi o podosta velikom broju. Vijest je to koju prenosi sami studio CD Projekt RED putem društvenih mreža, zahvaljujući svima na velikoj podršci.

#JesteLiZnali – svaka treća kopija digitalne verzije Cyberpunka 2077 za PC zasada je prednaručena na GOG.com! Hvala vam za vašu podršku – it’s breathtaking!“, stoji u novom tweetu koji je objavio CD Projekt RED. Da, naravno da nismo na hrvatski preveli “It’s breathtaking”, sasvim vam je jasno zašto 🙂 Ukoliko nije, vrijeme je da se zapitate živite li ispod kamena.

Čini se da su iz CD Projekt RED-a zaista pogodili zlatnu žilu tako što su svima trenutno omiljenog akcijskog heroja Johna Wicka, odnosno slavnog i skromnog holivudskog glumca Keanu Reevesa ubacili u igru, a prema svemu dosad viđenom, Cyberpunk 2077 će zaista biti ogromna i sadržajna igra, stoga veliki interes za nju uopće ne čudi. Što se tiče same prodaje u fazi prednarudžbi, CD Projektu i GOG-u čestitao je i direktor Epic Gamesa i šef Epic Games Storea, Tim Sweeney putem twittera, referirajući se na budućnost u kojoj sve konce u rukama neće držati samo jedan digitalni dućan (naravno, referira se na Steam).

Čestite GOG-u! Još dokaza da je multi-dućanska budućnost ovdje i sada“, počinje u tweetu Sweeney te dodaje: “Umjesto fragmentiranja PC gaming zajednice, GOG-ov Galaxy radi na povezivanju i ujedinjenju čak i sa zajednicama na konzolama“. Kao što već sada navode mnogi portali (a mišljenje dijele mnogi igrači), upravo je Epic Games Store taj koji fragmentira PC gaming zajednicu, stoga je čudno vidjeti ovakav tweet od strane Tima Sweeneyja, no mi ćemo biti objektivni i nećemo zauzimati strane.

Cyberpunk 2077 izlazi 16. travnja 2020. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Jeste li već prednaručili igru i je li to bilo baš preko platforme GOG.com? Jeste li na Cyberpunk nabrijani kao i mi? Želite li još jednom pogledati E3 trailer s Keanu Reevesom – kao i mi? Naravno da želite! 🙂