A1 Adria League powered by ESL – najveća i najjača regionalna esports liga – trenutno je na vrhuncu svoje velike treće sezone. Kao što smo pisali krajem svibnja, sezona je započela kvalifikacijama za igre Counter-Strike: Global Offensive i Dota 2, a sada su poznati i pobjednici u obje igre.

Pobjedu u igri CS:GO tako je odnijela sjajna ekipa uNiQUE, koja je na nedavno održanom CSadria Clan Championshipu powered by A1 prošla kroz online fazu natjecanja neporažena te potom ponovo pokazala da se radi o sjajnoj ekipi. Najveći otpor pružio im je regionalni miks igrača pod imenom theOverPowered, koji su ih pošteno namučili u finalu, zbog čega su gledatelji mogli uživati u sve tri mape. Ekipe uNiQUE i theOverPowered ćemo gledati i iduće sezone u A1 Adria League.

Natjecanje i sveukupni plasmani u igri CS:GO

Što se pak tiče natjecanja u igri Dota 2, apsolutnu pobjedu odnijela je hrvatska ekipa Tim123, koja je i od početka natjecanja bila apsolutni favorit. Međutim, u doigravanju ih je porazila srpska ekipa The Last Jedi, ujedno i najveće iznenađenje turnira, ali Tim123 ipak su se uspjeli vratiti kroz donji dio natjecanja te su u revanšu u velikom finalu osigurali pobjedu.


Natjecanje i sveukupni plasmani u igri Dota 2

No, kao što smo i ranije izvještavali, A1 Adria League ne sastoji se samo od ove dvije igre, već su tu i natjecanja u mobilnoj igri Clash Royale te u popularnom Blizzardovom kartaškom hitu Hearthstone.

Tako su kvalifikacije za Clash Royale završile prošloga vikenda i osam igrača će se natjecati u doigravanju u subotu 22. lipnja. To ćete, naravno, moći pratiti uživo od 17:00 na službenim kanalima lige: YouTube, Twitch.tv i Facebook. Želite li saznati više o samom natjecanju ili kvalificiranim igračima, informacije su dostupne na službenim stranicama.

Također, napokon kreću i kvalifikacije za četvrtu igruHearthstone, koja je postala dio A1 Adria League prošle godine. Najbolji igrači iz regije imat će priliku kroz šest otvorenih kvalifikacijskih krugova prikupljati bodove, a osam igrača s najviše bodova plasirat će se u doigravanje. Sudjelovanje na kvalifikacijama otvoreno je za igrače iz regije i potpuno je besplatno. Kako prenose iz organizacije A1 Adria League, format koji će se igrati u trećoj sezoni A1 Adria League zove se “Specialist” i službeni je format Hearthstone esporta. Ukoliko vas zanima, više o tom formatu možete saznati kroz službeni YouTube video:

Ukoliko vas zanima još više informacija o trećoj i četvrtoj sezoni A1 Adria League powered by ESL, nedavno smo napisali veliki vodič o svemu što trebate znati te ga možete pročitati na ovome linku, a također samu ligu možete pratiti i na njihovim službenim društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram i YouTube.

Za kraj, podsjećamo da četvrta sezona A1 Adria League počinje nakon ljetne pauze u kolovozu te završava velikim LAN finalima na Reboot InfoGameru 2019 – powered by A1 koji se održava od 12. – 17. studenog.