A1 Adria League, odnosno najveća i najjača regionalna esports liga, uvodi nekoliko ključnih promjena koje će pojačati doživljaj esportsa za sve gaming entuzijaste.

Podsjećamo, u rekordnoj drugoj sezoni natjecalo se skoro 1300 igrača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Albanije koji su odigrali više od 2000 mečeva uz publiku od preko 140,000 gledatelja koja je napete susrete pratila preko platformi Twitch, YouTube i specijaliziranog televizijskog kanala esportsTV. Veliko finale se održalo na prošlogodišnjem Reboot InfoGameru 2018 – powered by A1 na kojem su se odigrala LAN finala.

Najveći novitet ove godine jest što će A1 Adria League imati dvije sezonetreću i četvrtu. Treća sezona igrat će se u potpunosti online tijekom proljeća i ranog ljeta, dok četvrta sezona počinje nakon ljetne pauze u kolovozu te završava velikim LAN finalima na Reboot InfoGameru 2019 – powered by A1 koji se održava od 12. – 17. studenog.

A1 Adria League i dalje će u svom sastavu imati četiri igre, dvije za PC i dvije mobilne igre, a fokus će biti na PC naslovima. Counter-Strike: Global Offensive već je stari znanac, no ove godine će se igrati Dota 2 koja će zamijeniti prošlogodišnji League of Legends.

U segmentu mobilnih igara vraća se Clash Royale dok će druga mobilna igrati biti naknadno otkrivena.

Svake godine veće, bolje i spektakularnije

” Kroz A1 Adria Ligu svjedočili smo sjajnim pričama i imali smo priliku
gledati brojne igrače i timove kako ostvaruju regionalne i međunarodne uspjehe.”, Martin Kadinov, regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu ESL-a

Ove godine A1 Adria League imat će veći nagradni fond i to za otprilike 13% što znači da on sada iznosi 30,000 eura. Nagradni fond se odnosi na obje sezone, odnosno 30,000 eura će se podijeliti na treću i četvrtu sezonu (u 4. sezoni nagradni fond za pojedinu mobilnu igru iznosit će 1960 eura dok će pobjedničke ekipe u CS:GO i Dota 2 osvojiti 5,000 eura po naslovu, odnosno 10,000 eura ukupno.)

Lordan Kondić, direktor marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska rekao je kako je unatoč promjenama njihov cilj ostao isti – osigurati da esport u regiji dobije značaj i popularnost koju zaslužuje. “Ponosni smo na to što A1 Adria League neprestano raste i razvija se, ali i na činjenicu da smo učvrstili svoju poziciju istinskog predvodnika u ovom uzbudljivom i novom obliku života mnogih naših korisnika. Veseli me i što ćemo ponovno doživjeti sva ona uzbuđenja i strasti koje igrači i timovi iskazuju u svim fazama natjecanja”, zaključio je Kondić.

Treća sezona A1 Adria Lige krenula je nedavno otvorenim kvalifikacijama u mobilnoj igri Clash Royale u kojoj će se sljedećih pet tjedana svake subote održati po jedan kvalifikacijski kup. Za otprilike mjesec dana, 22. lipnja, održat će se Top 8 play-off dio. Isti princip održat će se i za još nenajavljenu drugu mobilnu igru.

Natjecanja u CS:GO i Doti 2 kreću 25. svibnja – subote su rezervirane za Dotu 2 dok su nedjelje u znaku Counter-Strikea. Finalisti treće sezone u PC igrama osigurat će ulazak u grupnu fazu 4. sezone, a u online play-off fazi osam timova iz kvalifikacija natjecat će se za 1925 eura u CS:GO (15. i 16. lipnja) i u Doti 2 (8. i 9. lipnja)

Četvrta sezona A1 Adria Lige za PC naslove uključuje otvorene i zatvorene kvalifikacije, online grupne faze, play-off faze te LAN finala na Reboot InfoGameru 2019 – powered by A1. Kvalifikacije će se najaviti sredinom kolovoza, grupna faza će biti organizirana tijekom rujna i listopada dok će se play-off faza održati neposredno uoči LAN finala koje kreće 15. studenog na Zagrebačkom velesajmu.

Clash Royale i druga mobilna igra u četvrtoj sezoni imat će tjedne kupove i dva mjesečna finala dok će se u LAN finalu natjecati četiri najbolja igrača.