Evo nas opet u još jednoj nedjelji, što znači da opet donosimo tjedni pregled vijesti u našoj rubrici TJEDAN IZA NAS! Pretposljednji srpanjski tjedan bio je pun zanimljivosti pa krenimo u njihovo sažimanje kronološkim, no ne nužno i abecednim redom.

Odmah na početku tjedna ogromna vijest za domaću esports scenu. Objavljeno je osnivanje Esports Balkan Leaguea koji kreće u rujnu ove godine. Igrat će se Counter Strike:GO i League of Legends, a nagradni fond iznosi ukupno 120.000€.

Također smo saznali i više informacija o novoj Atari konzoli Ataribox, a najzanimljivije od svega je što će prekrasno dizajnirana konzola financijsku podršku pokušati osigurati putem crowdfunding kampanje. Velike vijesti za Star Wars fanove došle su u obliku novog trailera za Battlefront 2 koji se bavi singleplayer kampanjom i Inferno Squadom.

Saznali smo i razloge zbog kojeg toliko dugo čekamo na Kingdom Hearts 3. Naime, game director igre Tetsuya Nomura, podijelio je informaciju o promjeni enginea u Unreal 4 godinu dana nakon početka razvoja igre zbog čega je razvojni studio trebao početi razvijati neke stvari ispočetka.

Ovaj tjedan obilježila je i trakavica oko najave druge sezone Telltaleovog The Wolf Among Us. Svi su naizgled pomislili kako tweet Telltaleovog teasea koji je proslijedio glasovni glumac Adam Harrington (koji daje glas Bigbyju) potvrđuje drugu sezonu The Wolf Among Us. Potom je nakon općeg veselja na internetu Telltaleov šef komunikacija Job Stauffer rekao kako ne želi da fanovi svoje nade krivo usmjeravaju što je naizgled opovrgnulo glasine o drugoj sezoni igre. Potom je na San Diego Comicu-Conu Telltale IPAK najavio The Wolf Among Us Season 2, ali i posljednju sezonu svoje uspješnice The Walking Dead te drugu sezonu Batmana koja nosi naslov The Enemy Within. 

Ilustracija članova Rebootove redakcije sredinom tjedna dok pokušavaju shvatiti dolazi li do najave The Wolf Among Us Season 2.

Fanove razvojnog studija BioWare sigurno je obradovala informacija kako se čovjek zaslužan za originalnu trilogiju Mass Effecta, Casey Hudson, vraća na mjesto generalnog menadžera studija. Dosadašnji glavni čovjek studija Aaryn Flynn rekao je kako će ga Hudson zamijeniti kada ode s te pozicijem krajem ovog mjeseca.

Nintendo je izdao aplikaciju za sve vlasnike Nintendo Switch konzole za iPhone/iPad i Android mobilne operacijske sustave. Igrači će putem aplikacije moći slati glasovne poruke te će moći poslati pozivnice za igru putem Facebooka, Twittera i Whatsappa.

Fanove jedna od naboljih pucačina prošle godine, Dooma, razveselit će nova zakrpa 6.66 koja će sve dosadašnje multiplayer DLC-ove učiniti besplatnima, ali i uvesti novi sustav napredovanja. ‘Soulslike’ igra The Surge dobila je demo za PC, PS4 i XOne, a Titanfall 2 dobio je još jedan u nizu besplatnih DLC-eva koji uvodi kooperativni horde mod za četiri igrača ‘Frontier Defense’.

Ovaj tjedan održala se otvorena beta za iščekivani Bungijev naslov Destiny 2, a opsežni dojam Rebootovog eksperta za sve vezano uz Destiny možete pročitati ovdje.

Na San Diego Comic-Conu prikazan je i prvi pogled na Call of Duty: WWII Nazi Zombies. Nacistički zombiji za promjenu izgledaju stravično, a sve nas blago podsjeća na Wolfenstein: The Old Blood što može biti samo pozitivna stvar. Pozitivne osjećaje u vama neće izazvati prvi DLC nivou za Crash Bandicoot N.Sane Trilogy. Radi se o nivou ‘Stormy Ascent’ koji je toliko težak da nikada nije uvršten u originalnu Crash Bandicoot igru, a u razvojnom studiju Vicarious Visions zaduženom za remaster imali problema s njegovim prelaskom.

Novi trailer za Middle Earth: Shadow of War prikazao nam je više detalja o priči u vidu jednog od bitnijih likova s kojim ćemo se susretati, a radi se o paučici Shelob koja je u Gospodaru prstenova skoro lišila Frodoa i Sama njihovih života. Nakon što se SNES Classic Mini rasprodao već u prednarudžbama, Nintendo možda ima novo iznenađenje za nas u vidu Nintenda 64 Classic Minija.

Kako bi ovaj vikend završio s velikim hypeom pobrinuo se Vip Adria League – Powered by ESL. Kako je već bilo najavljeno ranije, jučer, odnosno u subotu 22. srpnja krenule su prijave za kvalifikacijske runde fondom najbogatije i najveće regionalne esports lige čije će se spektakularno finale održati na Reboot infoGamer – Powered by Vipnet.