Titanfall 2 imat će singleplayer kampanju na svim platformama, potvrdio je glavni pisac igre Jesse Stern u intervjuu za Forbes. Stern je pisao za igre kao što su Call of Duty 4: Modern Warfare i Call of Duty: Modern Warfare 2, a također je pet godina radio na kriminalističkoj drami NCIS. Stern je za Forbes dodao da radi s Lionsgateom na TV seriji čija se radnja odvija u svijetu Titanfalla, tako da će se Titanfall pridružiti igrama koje (na jedan ili drugi način) imaju popratnu TV seriju. Podsjećamo, igre koje imaju (ili će imati) svoje TV serije su MMO Defiance, čija je serija doživjela tri sezone prije ukidanja, te Remedy Entertainmentov Quantum Break, čija se live-action serija neće prikazivati na televiziji, nego će biti ukomponirana u igru.

Doduše, Stern je priznao kako bi Titanfall TV serija bila financijski izazov, tako da se za sada na to nije službeno obvezao.

“Dajemo sve od sebe kako bismo ispričali priču o američkoj revoluciji i američkom građanskom ratu u svemiru. Zamislili smo novu generaciju imigranata koja se seli na neistražena područja nastanjivih planeta. Umjesto da tome pristupimo kao tradicionalna znanstvena fantastika, želimo se baviti time kako to izgleda u pratkičnom smislu, kako izgledaju svemirski brodovi i strojevi, kako se obrađuje zemlja, i što se dogodi kada se ti strojevi prenamijene u ratne strojeve. Titanfall 2 imat će puno scena u kojima se znanost susreće s magijom, ali sve će i dalje ostajati realistično, prljavo, ljudsko i stvarno,” rekao je Stern za Forbes.

Prvi Titanfall bio je kritiziran zbog nedostatka singleplayer kampanje i zbog toga što je igra bila ekskluziva za Xbox One. Čini se da su Respawn Entertainment te kritike uzeli u obzir, s obzirom na to da će Titanfall 2 izaći za Xbox One, PlayStation 4 i PC, ali ne prije travnja ove godine. Iz Electronic Artsa kažu da slobodno možemo pretpostaviti da će Titanfall 2 izaći u “fiskalnoj 2017. godini”, što za EA znači negdje u razdoblju između 1. travnja 2016. i 31. ožujka 2017.