Crowdfunding zvijezda i legendarni tvorac avantura Tim Shafer danas se podvrgnuo “roštiljanju” na Redditu i odgovarao na pitanja svih koji željno očekuju njegov najnoviji projekt, Psychonauts 2.

Najzanimljiviji detalj za mnoge bili su odgovori na pitanja o priči novih Psychonautsa. Schafer je objasnio kako ćemo se opet naći u telepatskim cipelama Raza, koji je u međuvremenu malo odrastao i došao do sjedišta Psychonautsa. Međutim, prije no što postane pravi mentalni operativac, Raz će otkriti da je nešto trulo u samom srcu organizacije kojoj toliko jako želi pripadati. Većina igre trebala bi biti posvećena čisteći prijetnje koje se nalaze na samom vrhu sjedišta za napredne telepate. Raz će tamo konačno otkriti neke neugodne detalje o vlastitoj prošlosti i upoznati svoju prvu curu. Dakle, isto kao Captain America 2, samo s više skakanja u tuđe mozgove umjesto tučnjave.

Osim dužeg odgovora o priči, Schafer se osvrnuo i na tehničke detalje te spomenuo da će igra biti izrađena u Unreal Engineu, što bi trebalo značiti da će igra dobro izgledati i funkcionirati.

Kada mu je postavljeno pitanje o mogućem angažmanu na nastavku Monkey Islanda, podsjetio nas je da je ta licenca sada u vlasništvu Disneya koji ju je stekao kada je “oslobodio” Lucasarts, a Disney ne voli dijeliti svoje intelektualno vlasništvo.