Samo pet dana prije kraja mjesečne kampanje na crowdfunding stranici Fig, Tim Schafer i ekipa iz Double Finea ostvarili su cilj koji će omogućiti stvaranje nastavka kultne akcijske avanture Psychonauts.

Tražena svota od 3.3 milijuna dolara definitivno nije bila malena, ali 20.000 backera se pobrinulo da se ta brojka dosegne pet dana prije isteka vremena. Traženi iznos novca vjerojatno ima i dozu simbolike s obzirom da je Double Fineov prvi crowdfunding projekt Broken Age zaradio otprilike toliko u mjesec dana, no važno je napomenuti da je broj backera tada bio višestruko veći. Uz malo jednostavne matematike, možemo izračunati da je prosječna donacija za Broken Age bila 30$, dok je za Psychonautse 2 oko 150$. Čini se da Double Fine privlači sve bogatiju klijentelu.

Upravo zato ne treba čuditi da su ograničeni paketi s vrijednim nagradama vrijednim nekoliko stotina i tisuća dolara brzo razgrabljene. U narednih pet dana još uvijek možete ugrabiti koji collector’s edition ili običan primjerak Psychonautsa 2 čiji se izlazak očekuje tek na jesen 2018.

Do tada vas ostavljamo u društvu vrlo zahvalnog Tima Schafera koji izgleda kao čovjek kojemu je upravo sinulo da sada mora napraviti igru: