Filmašima i onima koji prate, vole i gledaju filmove sigurno će biti poznato ime Duncan Jones. Prvotno poznat kao sin legendarnog neprežaljenog glazbenika Davida Bowieja, a onda i kao redatelj odičnih SF filmova kao što su Moon iz 2009. godine i Source Code iz 2011., a potom i nešto manje uspješnog blockbustera Warcraft iz 2016., napravljenog po planetarno popularnoj igri, Jones je revnijim fanovima poznat i kao veliki zaljubljenik u videoigre.

Stoga ne čudi činjenica i da je ogromni ljubitelj lika i djela Tima Schafera, legendarnog šefa i osnivača studija Double Fine (Psychonauts) i njegovog rada na igri Full Throttle koju je stvorio još 1995. radeći za nekadašnji studio LucasArts Games (Monkey Island, Grim Fandango, Day of the Tentacle i dr.).

Podsjećamo, igra je 2017. godine dobila i svoj odlični modernizirani remaster koji smo u Rebootu broj 42 ocijenili s 9/10, a taj tretman remasteriranja dobilo je i nekoliko drugih ključnih Schaferovih i LucasArtsovih igara kao što su prvi i drugi nastavak Monkey Islanda, Grim Fandango i Day of the Tentacle. No, sami redatelj Duncan Jones očito je toliko oduševljen igrom Full Throttle da je 2020. godine napisao te javno i besplatno na twitteru objavio svoj kompletni fanovski scenarij za njezinu filmsku adaptaciju

Naravno, čitavu stvar početkom 2021. godine primijetio je i sami tvorac igre Tim Schafer te svoje oduševljenje Duncanovim zanosom također podijelio na twitteru. Od tada pa do danas prošlo je točno godinu dana i evo nam Duncana, ponovno na twitteru. Ovoga puta poznati redatelj još je odlučniji u ideji da zaista napravi holivudski film Full Throttle. No kao iskusni redatelj sasvim jasno zna i ovom prigodom fanovima poručuje da napraviti film po nečijoj licenci nije baš tako jednostavno.

Tako je prekjučer zamolio sve svoje fanove za “malu” pomoć. “Kad biste svi mogli reći @DisneyStudiosu koliko biste voljeli da mi dopuste da napravim Full Throttle za @Disney+, to bi bilo divno i bio bih vam vrlo zahvalan“, poručuje Duncan, potičući raspravu da se filmska adaptacija igre konačno i dogodi. Hoće li se film (ili serija?) zaista i dogoditi, hoće li Disney doista reagirati na molbe Duncana Jonesa i željnih fanova Full Throttlea, ostaje za vidjeti.

Mi smo definitivno oduševljeni idejom akcijske komedije o post-apokaliptičnim bikerima, a živo nas zanima koji bi mišićavi, ali dovoljno blesavi holivudski glumac preuzeo glavnu ulogu Bena Throttlea. Postoji li križanac Jeffreya Deana Morgana i Dwaynea “The Rock” Johnsona? Nabildani Ben Affleck? Ma ne, Tom Hardy! Trčimo pred rudo, ali nastavit ćemo pratiti situaciju i s oduševljenjem izvijestiti o njezinom daljnjem razvoju, ako do filma zaista i dođe.