Thronebreaker: The Witcher Tales počeo je svoj život kao singleplayer ekspanzija za Gwent: The Witcher Card Game, ali s vremenom se razvio u potpuno zasebnu RPG igru koja na PC stiže 23. listopada – za samo par dana. Uoči izlaska igre, stigao je i novi gameplay trailer.

Za početak podsjetnik za one koji ne znaju o čemu se radi: Thronebreaker je singleplayer RPG smješten u svijet Witchera s bogatom pričom, istraživanjem, jedinstvenim zagonetkama i kartaškim mehanikama borbe. Iza igre stoji tim CD Projekt RED-a koji je radio na Witcheru 3, a priča se vrti oko Meve – kraljice koja vlada Sjevernim kraljevstvima – Lyriom i Riviom.

Meve će u Thronebreakeru biti suočena s još jednom Nilfgaardskom invazijom i zaputiti se na mračno putovanje uništenja i osvete. Developeri obećavaju da nas u igri čeka istraživanje dosad neviđenih područja iz svijeta Witchera, izvrsno napisani likovi, izgradnja velike vojske i epske bitke.

Ovaj novi gameplay trailer objavljen uoči izlaska igre na PC pokazuje nam upravo sve to:

Osim što nas uvodi u priču, gameplay trailer nam pokazuje i istraživanje svijeta Witchera, priču koja će ovisiti o našim odabirima te ukratko prikazuje nove likove i lokacije Sjevernog Kraljevstva – od močvara Angrena do snježnih planinskih vrhova Mahakama.

U traileru možemo vidjeti i mehanike upravljanja vojskom, nadogradnje borbenog kampa i ponešto od same borbe s drugim vojskama i čudovištima. Posebno je istaknuta činjenica da ćemo morati izrazito paziti na odabire koje donosimo, jer samo jedna kriva odluka može dovesti do toga da izgubimo sve što smo stvorili.

Naravno, ukoliko ste uopće sumnjali – ne brinite: Geralt će se pojaviti u igri 🙂

Thronebreaker: The Witcher Tales stiže 23. listopada na PC putem platforme GOG, a na PlayStation 4 i Xbox One dolazi nešto kasnije – 4. prosinca.