CD Projekt RED si jednostavno ne može pomoći kad je u pitanju izrada dubokih i imerzivnih RPG igara. Ono što je u začetku bila singleplayer ekspanzija za kartašku igru Gwent: The Witcher Card Game postalo je prava, samostalna RPG igra čija će kampanja potrajati 30 sati!

Inicijalno nazvan Thronebreaker, ova kampanja fokusirana na priču trebala je biti svega obična ekspanzija za Gwent: The Witcher Card game koji je free-to-play naslov, no budući da su ”REDovci” imali puno ambiciozniju viziju za ono što su htjeli ispričati, Thronebreaker je evoluirao u Thronebreaker: The Witcher Tales – igru koja će se prodavati odvojeno od kartaške igre bez koje ćete ju moći pokrenuti.

Još prošlog studenog CD Projekt RED objavio je kako će odgoditi izlazak Thronebreakera u 2018 te su u travnju ove godine rekli kako do izlaska Thronebreakera imamo još barem 6 mjeseci čekanja. Sad znamo što je kumovalo odgađanjima nečega što se inicijalno činilo kao obična ekspanzija.

Thronebreaker: The Witcher Tales, kao što smo već rekli, imat će kampanju od 30 sati, punu izbora i posljedica, no u kojoj će se većina stvari dešavati kao posljedica ishoda naših partija u Gwentu.

Iako nisu naznačili točan datum izlaska produžene verzije Thronebreakera, naglasili su da će igra izaći paralelno s prethodno najavljenom, velikom revizijom Gwenta nazvanom Homecoming koja će ispraviti razvojnu putanju Gwenta nakon što je studio priznao da su izgubili pogled na ono što je igru činilo zabavnom i jedinstvenom.

Thronebreaker: The Witcher Tales, zajedno s velikom revizijom Homecoming, izaći će nekad u zadnjem kvartalu ove godine (listopad, studeni ili prosinac) za PlayStation 4, Xbox One i PC.