Poznati izdavač THQ Nordic sinoć je najavio da su pod vlastitim okriljem otvorili potpuno novi razvojni studio imena Nine Rocks Games i to u Slovačkoj sa sjedištem u Bratislavi, a ulogu direktora studija obnaša David Durcak, nekadašnji voditelj projekta na igri DayZ.

Podsjetimo se: u posljednjih nekoliko godina THQ Nordic ulaže silnu količinu novca u kupnju brojnih razvojnih studija, franšiza i serijala, šireći tako svoj portfolio. Pod njima su razvojni studiji Piranha Bytes (serijal Gothic), Gunfire Games (nekadašnji Vigil games, tvorci serijala Darksiders), kao i Experiment 101 (tvorci očekivane igre Biomutant), ali i serijali igara kao što su Red Faction, Desperados, Carmageddon, remake igre Destroy All Humans i mnoge druge.

Njihov potpuno novi studio Nine Rocks Games iz Bratislave čine veterani tamošnje gaming industrije, koji su već prethodno radili na igrama kao što su DayZ, Soldier of Fortune 3, Conan i Chaser, a njihov prvi veliki projekt u sklopu novog studija pod THQ Nordicom bit će zasada neimenovana shooter/survival igra o kojoj se u ovom trenutku još ne zna ništa te će THQ više informacija o samoj igri objaviti uskoro.

Jako se radujemo ulasku u naš novi ured, postupnoj optimizaciji veličine tima i početku rada na našem projektu“, komentirao je David Durcak, direktor studija Nine Rocks Games te dodao: “S THQ Nordicom kao partnerom, naš tim talenata našao je idealne uvjete za kolaboraciju na našem prvom zajedničkom projektu“.