Prije nešto manje od dva tjedna prenijeli smo vijest kako je THQ Nordic u Španjolskoj otvorio novi studio Alkimia Interactive koji radi na Gothic Remakeu, a danas smo saznali da su otvorili još jedan novi studio, ovoga puta u Češkoj.

Novi studio zove se Ashborne Games i sjedište mu je u češkom gradu Brnu. Čine ga veterani gaming industrije koji su radili na igrama kao što su serijal Mafia, Arma, Silent Hill: Downpour, Vigor i trilogija UFO. Studio već sada broji 38 zaposlenika, no i dalje se šire te su u potrazi za novim zaposlenicima koji bi im pomogli na njihovom prvom projektu.

Naime, osim što studio radi kao ispomoć na THQ Nordicovoj akcijskoj multiplayer simulaciji Comanche (koja je trenutno u Early Accessu na Steamu), pred sobom imaju i vlastiti, zasada nenajavljeni, IP. THQ Nordic i Ashborne ističu da se radi o potpuno novom povijesnom strateškom RPG-u, no više detalja o samoj igri zasada nisu htjeli podijeliti, osim da će biti napravljena u Unreal Engineu 4.

Naš fokus i strast leže u strateškim i RPG igrama“, počinje u izjavi Karel Kališ, direktor novog THQ-ovog studija Ashborne Games, te dodaje: “Cilj našeg tima je stvoriti autentična gaming iskustva sa sofisticiranim sustavima koji potiču višestruke prelaske. Vjerujemo da je to nešto što nedostaje na tržištu“.

Više informacija o studiju možete saznati putem njihove web stranice ashbornegames.com i službenog Facebook i Twitter profila.