Iako na ovogodišnjem gamescomu 2018 nažalost nismo imali priliku iz prve ruke isprobati The Sinking City – nadolazeću akcijsku horor istraživačku igru otvorenoga svijeta baziranu na horor djelima H. P. Lovecrafta s prve polovice 20. stoljeća – developeri iz studija Frogwares pobrinuli su se kako bismo svi podjednako uživali u potpuno novih 12 minuta čistoga gameplaya uz njihove prigodne komentare.

Naime, Frogwares su u zadnjih nekoliko tjedana krenuli u poštenu marketinšku promociju svoje igre, potencijalno i kako bi se istaknuli u odnosu na Call of Cthulhu – igru koja je Sinking Cityju izrazito slična, što zbog Cthulhu tematike i Lovecraftovog materijala na kojem su obje igre bazirane, a što zbog činjenice da je Frogwares u početku i radio na igri Call of Cthulhu. Tako smo nove trailere za The Sinking City mogli vidjeti krajem srpnja, ali i prije tjedan dana u sklopu sajma gamescom 2018.

Kako bismo ponovili gradivo, u ovome novom dvanaestominutnom gameplay videu developeri objašnjavaju kako se radnja odvija u SAD-u tijekom 1920-ih godina. Mi preuzimamo ulogu privatnog detektiva Charlesa Reeda koji polako gubi razum zbog određenih događaja koji su se dogodili u prošlosti. Tako se nađe u gradiću Oakmontu, gdje pokušava saznati istinu o svojim bizarnim vizijama.

Što se samoga gameplaya tiče, video prikazuje jedan od sidequestova koji nas očekuju u igri u gradu Oakmontu, uz napomenu developera kako Oakmont nije baš tipični normalni grad, a njegovi građani mnogo su propatili, doživjevši puno okrutnosti i tragedije. Također, imamo priliku vidjeti jednu poprilično detaljnu sekciju grada, saznati kako ćemo u igri grad istraživati pješice, ali i upravljati čamcem po poplavljenim kvartovima, a dobili smo i nešto više informacija o mehanikama detektivskog istraživanja, što će biti fokus igre.

Dakako, o samom izgledu igre još ne treba suditi prema ovome videu, obzirom da se radi o alpha verziji, te očekujemo kako će ju studio Frogwares ispolirati do izlaska koji se očekuje 21. ožujka 2019., kad igra dolazi na PC, PlayStation 4 i Xbox One. A kako u tekstu ne bismo otkrili baš sve detalje o igri, bizarnim vizijama koje muče našeg protagonista i napucavanju s čudovištima (da, ima i toga), u nastavku obavezno pogledajte ovaj novi gameplay video za The Sinking City: