Besplatni akcijski RPG Dauntless – najavljen još prije dvije godine upravo na Game Awardsima 2016 – posljednjih sedam mjeseci je u otvorenoj beti i to isključivo na PC-ju. No, na sinoćnjoj ceremoniji The Game Awards 2018 potvrđeno je da u travnju 2019. stiže i na PlayStation 4 i Xbox One.

Travanj 2019. godine ujedno je i datum izlaska konačne verzije igre na PC, iako to neće biti putem Steama, već putem nove Epicove online platforme – Epic Games Store, što je logično s obzirom da Dauntless koristi Epicov famozni Unreal Engine.

Podsjetimo se, Dauntless je igra smještena u fantazijsko okruženje u kojemu se borimo protiv čudovišnih Behemotha puštenih na ovaj svijet nakon kataklizmičkih događaja. Preuzimamo ulogu jednog od preživjelih ljudi – ubojica čudovišta te iz okoline skupljamo loot i craftamo oružja i opremu.

Iako se može igrati kao single-player igra, zabavnije je igrati kooperativno u četvero, što novi CGI trailer prikazan na Game Awardsima dodatno potvrđuje:

Također, zanimljiva je činjenica što će igra prilikom izlaska u travnju 2019. imati potpunu podršku za cross-platformsko igranje, a napredovanje i svi otključani itemi moći će se prenositi s jedne platforme na drugu. Da bude još zanimljivije, osim PlayStationa 4 i Xboxa One, igra će nešto kasnije izaći za Nintendo Switch i mobilne uređaje, koji će također biti uključeni u cross-platform podršku.

Usporedno s najavom dolaska igre na konzole, Dauntless je jučer dobio i novu ekspanziju naziva Frostfall, kroz koju igrači na PC-ju mogu “istraživati grad transformiran snijegom i zaraditi posebne nagrade kroz novi Frostfall Hunt Pass”. Više o tome saznajte na ovome linku.