Prije dva tjedna prenijeli smo vijest da popularna istraživačka survival igra No Man’s Sky dolazi na pretplatu Xbox Game Pass (kao i po prvi puta na PC platformu Microsoft Store), no to nije jedina novost koja nas očekuje ovoga tjedna, jer razvojni studio Hello Games upravo je najavio da igra nakon četiri godine dobiva i podršku za cross-play.

Tako će od sutra, 11. lipnja, osim dolaska igre na Xbox Game Pass, kroz novu nadogradnju u No Man’s Sky biti implementirana i kompletna podrška za cross-platform multiplayer te će od sada zajedno moći igrati igrači na platformama PC, PlayStation 4 i Xbox One. Studio u novoj objavi ističe da su na toj značajki u tajnosti radili posljednjih nekoliko mjeseci te da je implementiranje funkcionalnosti zahtijevalo ogromne količine rada, s obzirom da su morali preraditi kompletnu tehnologiju, mrežnu arhitekturu i sustave igre kako bi to podržali.

Same grupe moći će se tako kreirati (ili im se pridružiti) unutar igre i to s bilo koje lokacije. Dodane su i raznorazne nove brzinske interakcije koje će biti korisne kad se nađete “licem u lice” s drugim igračima s bilo koje platforme, a proširenja su dobile i opcije za in-game chat te su implementirana i brojna druga “quality of life” poboljšanja i ispravci bugova.

Kompletnu listu svih novosti koje donosi nova nadogradnja – pročitajte na ovome linku, a dotada podsjećamo da cross-play u No Man’s Sky stiže već sutra, 11. lipnja, istovremeno kada igra dolazi i na Xbox Game Pass i Microsoft Store.