Serijal RPG igara The Bard’s Tale ima izrazito bogatu i dugu prošlost. Četvrti i službeni nastavak serijala – The Bard’s Tale IV: Barrows Deep – izašao je na tržište u rujnu prošle godine i to nakon uspješne Kickstarter kampanje pokrenute još 2015. Poznati Microsoftov razvojni studio inXile Entertainment i njihov osnivač i legenda industrije videoigara Brian Fargo sada su najavili da The Bard’s Tale IV: Director’s Cut (koji je najavljen u veljači) na tržište izlazi već ovoga kolovoza.

Naravno, ne bi to bio pravi Director’s Cut da igra ne sadrži solidnu količinu novosti i dodatnog sadržaja koji nisu bili dijelom igre kad je izašla prošle godine. Evo što nas novoga očekuje:

Novo DLC end-game poglavlje koje dodaje sate dodatnog sadržaja
● Novi neprijatelji, itemi i oružja, uključujući patuljačko master-crafted oružje
● Tisuće ispravaka i poboljšanja kroz čitavu igru
● Poboljšano korisničko sučelje bogatije značajkama
● Više klasnih/rodnih opcija pri kreaciji lika
● Rebalansirana borba i okršaji
● Dodatne postavke težine
● Potpuna podrška za gamepad i kontrolere na svim platformama

Director’s Cut je pun novih funkcionalnosti, ispravaka i sadržaja, što ga čini pravim definitivnim izdanjem igre The Bard’s Tale IV“, navode iz razvojnog studija inXile Entertainment putem službene objave te dodaju: “Zajedno s nadogradnjom u Unreal Engineu, zbog kojega igra izgleda, radi i zvuči bolje nego ikad, The Bard’s Tale IV: Director’s Cut direktno adresira povratne informacije koje smo dobivali od igrača još od izlaska igre, s tisućama ispravaka i poboljšanja“.

Također, valja istaknuti kako će Director’s Cut stići u nekoliko različitih izdanja i to na dva različita datuma. Naime, digitalna verzija stiže 27. kolovoza za PC i Xbox One putem Microsoftova dućana, Xbox Game Passa, Game Passa za PC i putem Steama (na kojem igru možete prednaručiti već sada), a zatim dolazi i fizička verzija i to 6. rujna – za PlayStation 4 i Xbox One.

Digitalno izdanje za PC razlikovat će se od digitalnog izdanja za Xbox One i to u bonus predmetima koji dolaze u paketu, dok će fizička verzija igre imati posebne bonus predmete, kao što su prava mapa (poster) i još dodatnih in-game predmeta. Detalje o svakom izdanju potražite putem ovoga linka., a u nastavku pogledajte novi najavni trailer za The Bard’s Tale IV: Director’s Cut.