Kroz Kickstarter kampanju su inXile Entertainment i Brian Fargo odlučili oživjeti RPG serijal The Bard’s Tale, a najnovijem nastavku, kojeg su nazvali The Bard’s Tale IV: Barrows Deep, odredili su datum izlaska prije nešto više od dva mjeseca. Odgoda ovog puta nije bilo, pa tako od danas svi zainteresirani igrači mogu saznati o čemu se radi.

“Od užasnih događaja koji su nasilno razorili Skara Brae prošlo je više od sto godina i gotovo su ih svi zaboravili. Jedno zlo je strpljivo čekalo skriveno u sjenama. Barem je tako bilo do sada. Fanatici imaju sve više kontrole, poznati Adventurer’s Guild je proglašen nezakonitim i njegovi članovi su u bijegu, a vaš je zadatak povesti ustanak i postati heroj kojeg carstvo zaslužuje”, kaže službeni opis uz dodatak kako će vam za sve to trebati više od 40 sati, da ćete odslušati više od 350 glumaca i 100 različitih pjesama.

The Bard’s Tale IV: Barrows Deep je retro RPG u kojem je veliki naglasak stavljen na glumu i lore, a borbe u koje ćete se upuštati veoma su dinamične i odvijaju se na poteze. Osim vas, u avanturi će vas pratiti i drugi likovi, svojeg možete podešavati po želji, a uz sve to rješavat ćete i razne zagonetke te na zanimljive načine obnavljati oružja kojih se dočepate.

Igra je trenutno dostupna isključivo za PC i možete je nabaviti putem Steama, GOG-a ili službenih stranica po cijeni od 34,99 eura. Svi koji žele saznati nešto više o tome što ovaj fantazijski svijet krije mogu se zaputiti ovdje.