Prvi The Bard’s Tale izašao je 1985. godine kada su RPG-ovi izgledali malo drugačije. Radilo se o igri za jednog igrača s perspetkivom iz prvog lica u kojoj ste sa sobom po tamnicama vukli grupu heroja koji moraju rješavati zagonetke, izbjegavati zamke i ubijati beštije. Nakon toga je izašlo još nekoliko igara, no pravi nastavak, punog imena The Bard’s Tale IV: Barrows Deep, izaći će 30 godina nakon trojke.

Razvojni tim inXile Entertainment je 2015. godine uspješno odradio Kickstarter kampanju i marljivo ga razvija, a igrači će se konačno dočepati konačne verzije za nešt oviše od dva mjeseca. Datum izlaska zakazan je za 18. rujan i igra će biti dostupna za PC putem Steama i GOG-a.

Koncept je ostao isti kao i u originalu, a mlađi igrači su ovaj tip igre mogli iskusiti kroz Legend of Grimrock i nastavak. Ako vam se ideja sviđa ili ste samo nostalgični, od danas možete zaigrati betu ako ste igru podržali putem Kickstartera ili kupite Platinum, odnosno Ultimate verziju igre. Detalje za to ćete pronaći na službenim stranicama, kao i sve drugo što vas zanima vezano uz The Bard’s Tale IV: Barrows Deep.