Tvrtka Vaqso koja je ove godine skupila pola milijuna dolara u svrhu razvijanja tehnologije koja će dodati još jednu dodatnu dimenziju VR iskustvu u obliku mirisa, objavila je kako će na svojoj ovogodišnjoj TGS pozornici imati mnoštvo značajnih imena, odnosno govornika i suradnika od kojih je najzvučniji Palmer Luckey, suosnivač Oculusa, izumitelj Oculus Rifta i bivši čelni čovjek te tvrtke koja je sada u vlasništvu Facebooka.

U službenom medijskom priopćenju, Vaqso je najavio kako će Luckey i ostali podijeliti svoje mišljenje o budućnosti VR tehnologije. Od ostalih bitnih imena ovdje možemo ubrojiti tzv. GOROmana – osnivača tvrtke XVI Inc. i profesora Takujia Narumija sa sveučilišta u Tokiju.

Vijesti o Luckeyjevoj zainteresiranosti za ovakvu tehnologiju nije uopće iznenađujuća s obzirom na njegovu ljubav za VR tehnologijom i japanskom kulturom. S obzirom na to da je neko vrijeme izbjegavao oči javnosti, ovo bi se moglo protumačiti kao neku vrstu povratka u javnost ili jednostavno način kako da pokaže ljudima kako je i dalje važan akter u tom području.