Početkom godine pisali smo da su Grand Theft Auto VRed Dead Redemption 2 oborili sve rekorde prodaje jer su te dvije igre zajedno prodane u više od 150 milijuna primjeraka. Svega par mjeseci kasnije imamo nove brojke koje govore da je Grand Theft Auto V prodan u više od 130 milijuna primjeraka, dok je Red Dead Redemption 2 dosegao i prešišao brojku od 31 milijun prodajnih kopija.

Navedene brojke stižu direktno od krovne organizacije Take-Two Interactive koja je objavila svoje financijsko izvješće za fiskalnu godinu 2020. S obzirom na to koliko su ta dva naslova popularna, nije nas začudilo da su se GTA V i RDR 2 pritom našli na vrhu skoro pa svake tablice prodajnih rezultata, bilo po prodaji fizičkih ili digitalnih primjeraka, odnosno po zaradi od online komponente. Uz gore spomenute igre na ljestvici najprodavanijih naslova još su serijal NBA 2K, te Borderlands 3 i Sid Meier’s Civilization VI.

Take-Two je također objavio da u narednih 5 godina planira izbaciti čak 93 nove igre, od čega bi 72 trebale stići na PC, konzole i streaming platforme, dok će ostale biti isključivo naslovi za mobilne uređaje. No, u svim tim brojkama trenutno nema ni traga ni glasa službenoj potvrdi novog nastavka serijala GTA

Podsjećamo, Grand Theft Auto V dostupan je za besplatno preuzimanje putem Epic Games Storea još samo danas!