2K je danas objavio listu košarkaša koji će se naći na svim izdanjima nove igre NBA 2K21 i nastavka poznatog košarkaškog serijala, a koju ćemo zaigrati već početkom ovog rujna na konzolama trenutne generacije, te na next-gen konzolama po njihovim izlascima.

NBA 2K21 stiže u digitalnom i fizičkom obliku i to u “tri” verzije – standardnoj za trenutnu generaciju konzola, zatim standardnoj za next-gen konzole, a potom je tu i Mamba Forever Edition, specijalno izdanje u čast prerano preminulom košarkašu Kobe Bryantu. Naslovnicu standardne verzije za trenutnu generaciju konzola krasit će Damian Lillard, dok će nas s next-gen verzije igre gledati Zion Williamson.

Mamba Forever Edition je, pak, posebna i po tome što jednom kupnjom tog paketa igrači istovremeno dobivaju izdanje igre i za trenutnu generaciju konzola i za next-gen konzole.

No, nova igra serijala stiže svake godine, što i nije neka novost, dok prva službena najava cijene igara na novoj generaciji konzola nije nešto o čemu se aktualno priča iz godine u godinu, a NBA 2K21 prva je igra za koju je poznata cijena za platforme PlayStation 5 i Xbox Series X

Očekivano ili neočekivano, puna cijena novih next-gen igara bit će veća nego je to slučaj s igrama trenutne generacije, i to za čak 10 dolara, odnosno 5 eura. Prošloga mjeseca povećanje cijena komentirao je i bivši PlayStationov direktor Shawn Layden, koji je na konferenciji Gamelab rekao: “Cijena (igara op.a.) je 59.99 dolara još otkad sam ja počeo raditi u ovoj industriji, dok je cijena izrade igara skočila desetak puta.“.

Bilo kako bilo, NBA 2K21 standardno izdanje za trenutne konzole koštat će 69.99 eura, dok će za next-gen konzole PlayStation 5 i Xbox Series X koštati 74.99 eura. Specijalno izdanje, odnosno NBA 2K21 Mamba Forever Edition koje u jednom paketu objedinjuje i trenutno i next-gen izdanje, koštat će 99.99 eura.

NBA 2K21 stiže 4. rujna ove godine na PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i Google Stadiju, a po izlasku next-gen konzola PlayStation 5 i Xbox Series X bit će dostupna kao launch naslov.