Nakon glasina da je rad na igri zaustavljen izgleda da je System Shock 3 još uvijek u razvoju. Konkretnijih informacija zasad još uvijek nema. 

Podsjećamo, situacija sa System Shock 3 je u jednom trenutku bila poprilično zamršenaStarbreeze je imao prava na igru no uslijed financijskih problema je prodavao sve što stigne stoga su i prava na System Shock 3 vraćena originalnom izdavaču OtherSide Entertainmentu

U veljači su se pojavile glasine o tome da su ključni članovi razvojnog tima napustili projekt – OtherSide se nije oglasio o činjenici da je projekt navodno u problemima nakon što su redatelj, design director, glavni programeri i mnogi drugi napustili projekt unutar nekoliko mjeseci. 

Ipak, jučer je na službenim forumima igre jedan od zaposlenika OtherSide Entertainmenta rekao kako projekt nije otkazan te da je “još uvijek tu”

“Svi trenutno radimo od doma, kao i većina vas. Naš novi koncept napreduje dobro i jako smo uzbuđeni oko njega. Imamo cool i specifičan art stil koji se jako lijepo nadopunjava s gameplayem kojeg razvijamo u Unreal Engineu 4. Znamo da se radi o teasu, no ne mogu reći ništa više u ovom trenutku.”, rekao je Walter Somol, potpredsjednik marketing i business developmenta u OtherSide Entertainmentu. 

Ono što je također zanimljivo u cijeloj priči jest da Somol radi u OtherSideovom sjedištu u Boston dok je System Shock 3 razvijan u podružnici u Austinu.