Iako još uvijek čekamo da na tržište izađe System Shock Remake na kojemu radi Nightdive Studios, stiže druga sretna vijest za fanove ovog legendarnog immersive sima jer je najavljena System Shock TV serija.

Na ovoj televizijskoj adaptaciji kultne igre radi nova streaming platforma Binge, ista ona koja je prošloga mjeseca najavila da rade seriju po Ubisoftovoj igri Driver. Kao što smo spomenuli i tada, Binge je sasvim nova platforma, premijerno najavljena na sajmu E3 2021 koja će se primarno fokusirati na TV sadržaj inspiriran gamingom i igrama, a s radom bi trebala krenuti 2022. godine.

Što se tiče novonajavljene serije System Shock, njezin izvršni producent bit će Allan Ungar, igračima poznat kao redatelj kratkog filma Uncharted u kojemu je glumio ni manje ni više nego Nathan Fillion, a izvršni producenti serije bit će sami čelnici razvojnog studija Nightdive i vlasnici igre, Stephen Kick – direktor Nightdive Studiosa i kreativni direktor System Shocka te Larry Kuperman – direktor poslovnog razvoja u Nightdiveu.

System Shock remake dobio novih sedam minuta gameplaya

Odlično je vidjeti da na seriji rade ljudi koji rade i na remakeu kultnog System Shocka, no zasad još nema informacija o tome tko će glumiti u seriji niti tko će biti redatelj jer projekt je tek u ranoj fazi, pa u ovom trenutku nema ni približnog datuma kada bi serija trebala stići na streaming platformu Binge. “System Shock je kultna franšiza koju igrači obožavaju više od dva desetljeća i serijal koji je pomogao redefinirati što to znači igrati FPS“, rekao je producent Allan Ungar u najavi serije te dodao: “Uzbuđeni smo što ćemo moći ispoštovati franšizu i žanr prilikom oživljavanja System Shocka. Pripremite se za Shodan“.

Novonajavljenu seriju komentirali su i čelnici Nightdive Studiosa i vlasnici serijala System Shock. “Oduvijek sam vjerovao da bi live action adaptacija System Shocka bila savršen medij za prepričavanje mučne priče o postaji Citadel i njezinoj odmetnutoj AI koja izlaže posadu nezamislivom užasu. Jako smo uzbuđeni što će talentirani tim u tvrtki Binge oživjeti System Shock na zastrašujuće stvarne i nove načine“, istaknuo je direktor igre i CEO razvojnog tima Nightdive Studios.