Ubisoft je u svom showu, ali i uvodnoj emisiji koja je trajala pola sata, pokazao što nam priprema u skoro i dogledno vrijeme koristeći sve dokazane elemente dobre prezentacije: počelo se s uvodnom emisijom koja je imala zanimljivih najava, pa je glavni dio prezentacije počeo s orkestrom koji je uživo na stageu i pred auditorijem izveo skladbu iz Star Warsa Outlawsa kao idealan uvod u veću prezentaciju igrivosti s prikazom jedne od uvodnih misija igre. A potom smo vidjeli i novi trailer s dodatnim prikazom bioma i općenito sadržaja kojeg možemo očekivati u igri, taman nakon što su nam iz studija uživo prezentirali dio sadržaja. Za kraj je i tradicionalno na stage, zajedno s velikim brojem devova iz Ubisoftovih studija, izišao Yves Guillemot. 

Krenut ćemo redom sa svim najavama i to od uvodne emisije.

Skull and Bones

Mehanika vode svakako je jedan od važnijih elemenata Skull and Bonesa, što su nam u ovoj prezentaciji htjeli i dočarati. Kako za taj uvodni dio nemamo zaseban trailer predlažemo da pogledate dio cijele prezentacije (namješteno na početak a traje do sedme minute videa).

RockSmith+

RockSmith je od igre, po Rebootu i najbolje kada se govori o spoju glazbe, učenja i zabave, kroz godine razvoja prerastao u platformu koja se i monetarizira na drukčiji način, kao što i korisnici do sadržaja dolaze na drukčiji način. Evolucija je donijela i novi glazbeni instrument pa je uz gitaru sada moguće učiti svirati i klavir.

This Bed We Made

Uvodna emisija Ubisoft Forwarda iskorištena je i kako bi nas se podsjetilo na avanturu This Bed We Made indie studija Lowbirth Games (u prodaji od prošle godine), jednog od nekoliko indie studija koje Ubisoft podržava i kroz ovaj show.

Just Dance VR

Koliko Just Dance može biti zarazan u društvu mogli ste vidjeti i isprobati i na zadnjem sajmu Reboot InfoGamer powered by A1. A koliko god nas VR izdanje igre, najavljeno za 15. listopada zasad samo za Meta Quest 3, privlači idejom da “uronimo” u ples, toliko se pitamo koliko će se gubitak društva osjetiti u takvom načinu igranja.

Monopoly

Yep, sve je jasno već iz naslova igre – digitalno izdanje u vidu videoigre jedne od najraširenijih društvenih igara na svijetu stiže u rujnu.

King of The Hat

Još jedan podsjetnik na igru koja je već u prodaji, ovaj put za 2D akcijski platformer i multiplayer.

Rainbow Six Siege

Ubisoft je naravno iskoristio show kako bi nas podsjetio zašto je Siege odličan izbor za sve ljubitelje taktičkih pucačina i kompetitivnog natjecanja, pogotovo ako ste željni globalnog uspjeha kao rock zvijezda (video do 17:30).

Biomorph

Soulslike metroidvania “supported by Ubisoft” izišla je nedavno (travanj) pa je ovo bila idealna prilika podsjetiti nas na igru.

BattleCore Arena

Free to play PVP kompetitivna platformska pucačina je u Early Accessu.

For Honor: Year 8 Season 2

Ne zaboravite na čast, jer nova sezona For Honora, imena The Muramasa Blade, stiže 13. srpnja.

Assassin’s Creed Mirage

Za slučaj da ste propustili kako se Assassin’s Creed Mirage sada može igrati i na Appleovim uređajima i to ovima: iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPad Air i iPad Pro (s najmanje M1 chipom)!

Tom Clancy’s The Division 2

Naziv trailera zapravo je dovoljan opis – Year 6 Deep Dive. 

 

Tko bi rekao da je Division 2 već pet godina na tržištu. Ujedno je s njim i završen uvodni dio emisije te je ubrzo započeo glavni dio emisije u kojem su najave bile sljedeće:

Star Wars Outlaws

Kao što smo spomenuli u uvodu ovog reporta, Star Wars Outlaws prezentiran je u glavnoj emisiji (jer bio je i prikaz nakon) s dva videa – u prvom smo mogli pogledati jednu od uvodnih misija pa tako i borbu i stealth, dok je drugi trailer prikazao nekoliko lokacija, bioma, likova i drugog sadržaja ove prve igre otvorenog svijeta s tematikom Star Warsa. Malo je reći da su očekivanja velika i prilično smo sigurni kako će se voditi internet bitka oko toga je li igra trebala riskirati više u dizajnu igrivosti ili koristiti “risk-free” opciju s obzirom na to da se želi svidjeti ne samo fanovima Star Warsa nego i ogromnoj populaciji igrača raznih igraćih navika. Kolovoz i nije daleko, jer Star Wars Outlaws stiže 30. kolovoza za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X / S, dok će pretplatnici na Ubisoft+ moći iskoristiti ranom pristup i zaigrati Star Wars Outlaws tri dana ranije.

XDefiant

Mjesec je dana od izlaska ovog free to play arena shootera kojeg možete igrati na PC-ju, PS-u 5 i Xboxu S i X, a sada smo dobili uvid u sezonu 1 koja stiže 2. srpnja

Skull and Bones

Nakon uvodne emisije Skull and Bones dobio je i prikaz u sklopu glavnog dijela showa s novim trailerom o sezoni 2, ali i novostima za sezonu 3.

Prince of Persia: The Lost Crown

Očekivano je Prince of Persia bio važan dio Ubisoft Forwarda, ne samo zbog 35 godina serijala, nego i zbog kvalitete igara koje su izdali – barem kada pričamo o The Lost Crownu te novijem The Rogue Prince of Persia. The Lost Crown smo jako nahvalili, a sad je najavljena besplatna nadogradnja Divine Trials s novim amuletima, izazovima i oblekom, dok u rujnu stiže Story DLC Mask of Darkness s novom pričom i sadržajem.

The Rogue Prince of Persia

Evil Empireov roguelite je dva tjedna u Early Accessu i u ovom trenutku je u kategoriji “Very Positive” na Steamu, a i mi smo pozitivno pisali o igri

Prince of Persia: The Sands of Time

Za razliku od dvije nove igre serijala, remake The Sands of Timea prolazi kroz turbulentno razdoblje razvoja, odgoda i promjena studija, te je sad u novoj fazi razvoja o kojoj ne znamo puno osim kako neće biti gotov prije 2026. godine, sudeći po novom teaser traileru.

Avatar: Froniters of Pandora

Avatar: Frontiers of Pandora uskoro će dobiti DLC pod nazivom The Sky Breaker. Stiže 16. srpnja.

The Crew Motorfest

Novi otok za istraživanje, nova vozila i još toga stiže u studenom!

Anno 117: Pax Romana

Iduće godine na PC, PS5 i Xbox S/X stiže novi Anno za koji će se 18. lipnja održati detaljnija prezentacija, što je super jer nam ovaj trailer i nije pružio više informacija.

Assassin’s Creed Shadows

Kako to priliči velikoj igri i Ubisoftovoj prezentaciji, početak prezentacije novog Assassin’s Creeda počeo je s izvedbom Taiko Projecta, a nakon njih na pozornicu je izašao direktor igre Charles Benoit koji nije propustio spomenuti kako im je (studiju Ubisoft Quebec, op.a.) ovo ostvarenje snova jer su ovakvu igru željeli napraviti jako dugo. Kao što smo saznali ranije, ovaj put (i po prvi put za serijal) putujemo u feudalni Japan gdje ćemo pratiti Naoea, ubojicu iz provincije Iga te Yasukea, afričkog samuraja temeljenog na povijesnoj ličnosti s istim imenom. Naravno da imaju različiti stil borbe, gdje je Naoe bliže tradicionalnom stealth pristupu kada pričamo o serijalu AC. Po pitanju igrivosti, značajnu ulogu će imati i dinamična promjena vremena i godišnjih doba.

Assassin’s Creed Shadows stiže 15. studenog za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S, dok će za pretplatnike na Ubisoft+ biti dostupan tri dana ranije.