Potpuno novi ambiciozni survival MMO Last Oasis na tržište je izašao u sklopu programa Early Access na Steamu tek prije četiri dana, odnosno prošloga četvrtka 26. ožujka, no zbog brojnih tehničkih teškoća igra je sada privremeno ugašena.

Odmah u startu ogroman broj igrača imao je problema sa spajanjem na servere, jako dugim čekanjima na spajanje i rušenjem servera. Čitavo to vrijeme razvojni studio Donkey Crew pokušava doskočiti problemima sa serverima, no im nije pošlo za rukom puna četiri dana nakon izlaska igre, stoga su sada odlučili privremeno ju ugasiti dok se situacija ne sredi.

O problemima sa serverima putem službene twitter stranice igre oglasio se i predstavnik studija te je kroz kratki službeni YouTube video objasnio da će serveri zasada biti suspendirani idućih sedam dana te je istaknuo da će studio vraćati novac svima koji tako žele. “Naši koderi rade dan i noć kako bi riješili ovaj problem i trebaju malo sna”, spominje predstavnik Donkey Crewa u videu te dodaje: “Moramo detaljno istražiti zašto naši testovi loada nisu ubrali ovaj problem i što je pošlo krivo te ga otkriti i riješiti”.

Last Oasis je zbog svoje interesantne i inovativne premise nomadske post-apokalipse u kojoj surađujete s drugima i gradite pokretne baze privukao ogroman broj igrača i odmah u startu postao jedna od trenutno najprodavanijih igara na Steamu te se nadamo da će razvojni studio Donkey Crew brzo riješiti teškoće sa serverima kako bi igrači nastavili uživati u ovom interesantnom novom survival MMO-u.