Resident Evil 7: Biohazard i dalje je jedno od najkompletnijih te ujedno i najstrašnijih iskustava za originalni PlayStation VR. Od nastavka igre, kao i novog PlayStationa VR2, koji donosi ogroman pomak u tehničkim mogućnostima VR izvedbe, logično se nameće pitanje – koliko strašan je Resident Evil Village u VR okruženju i hoće li igra ispuniti očekivanja za “igranje u virtualnom” koja su do sada Horizon Call of the Mountatin a potom i sjajni Gran Turismo 7 ispunili?

Pitali smo prvo Amara, jednog od Rebootovih fanova serijala, što on misli o igri koju znamo da je isprobao prvu večer po dospijeću PlayStationa VR2 i ovo nam je odgovorio: “Ovaj Resident nema smisla. Odlučio sam se ne maknuti od prevrnutog auta i ne otići uz brdo. To je pedeseta sekunda igre. Odlučio sam se ušuškati u snijeg i zaspati od pothlađivanja. Ja uz brdo s 3D zvukovima i u mrak ne idem, hvala lijepo, želim normalan spavati.

Nije nam preostalo ništa drugo nego preuzeti inicijativu i po prvi put nakon igranja Resident Evila (da – onog prvog, na originalnom PlayStationu) vratiti se u svijet serijala koji je postao previše opskuran za srce ovog autora. Kako je to izgledalo, provjerite sami:

Inače, naravno da je Amar, poznat i po tome da je prvi RE prošao bez snimanja pozicije (što će njemu memory card, je l’), idući dan nastavio igrati u VR-u. Novi dan i nova doza hrabrosti.