U samo šest dana od izlaska nova cyberpunk akcijska avantura Stray s macom izgubljenom u futurističkom gradu ostvarila je fenomenalan uspjeh i postala najbolje ocijenjenom igrom 2022. na PC platformi Steam prema mišljenju publike.

Ne samo da je Stray u šest dana od izlaska postala najbolje ocijenjena igra, već je samim time srušila i PC verziju igre God of War s trona dosad najbolje ocijenjenog Steam naslova izašlog tijekom 2022. godine. Kako prenosi portal VGC, do ove informacije došli su pomoću interesantne stranice Steam250.com koja skuplja statistike broja pozitivnih ocjena u odnosu na količinu ocjena i na temelju toga prikazuje top listu 250 najbolje ocijenjenih igara unutar svake godine.

Stray tako na temelju 42 i pol tisuće recenzija ima čak 98% pozitivnih ocjena, što joj na stranici Steam250 daje ocjenu 8,61. Možda ne zvuči kao toliko visoka ocjena, no na stranici je vidljivo da je dosad unutar 2022. godine pa sve do danas najveću ocjenu imao God of War čija ocjena iznosi 8,56, pa su tako Kratos i Atreus zbog mace Stray spali na drugo mjesto.

No istaknut ćemo i da se tu radi samo o igrama koje su izašle tijekom 2022. godine. Ako na stranici Steam250 bacimo oko i na sveukupnu listu najbolje ocijenjenih igara svih vremena na Steamu, na prvom mjestu nalazi se Portal 2, ali Stray ne kaska previše ni ovdje jer se trenutno nalazi na 49. mjestu (što je fascinantan rezultat s obzirom na količinu igara na Steamu). Usporedbe radi, ranije spomenuti God of War na top listi najbolje ocijenjenih igara svih vremena nalazi se na 75. mjestu.