Razvojni timovi Blackfox Studios i Fatshark najavili su partnerstvo i novi projekt imena Dreadlands. Radi se o post-apokaliptičnoj strategiji na poteze u kojoj istražujete brojne regije s odabranom bandom plaćenika i bezbožnika. Iako je u posljednjih nekoliko godina ovaj žanr živnuo, uglavnom zahvaljujući oživljavanju XCOM-a, ova će igra biti malo drugačija.

Razvojni tim je zamislio da se igra odvija u Shared Worldu, što znači da ćete osim u PvE borbama susretati i druge igrače, te odabrati suradnju ili PvP borbe. “U Dreadlandsu smo htjeli spojiti online elemente MMO igara ili shared world pucačina i zabavnu borbu na poteze”, poručio je osnivač Blackfox Studiosa i bivši član Fatsharka, Peter Nilsson.

Kao što možete očekivati od ovog tipa igre, sklepat ćete bandu koja vama odgovara, nadograđivati likove i nabavljati nove vještine, imati svoju bazu i pronalaziti rijetke iteme od kojih ćete izrađivati bolju opremu. U istraživanju svijeta imat ćete slobodu, a to ćete moći napraviti i u kooperativnom modu.

Dreadlands zasad ima samo okvirni datum izlaska koji kaže da ćemo dobiti priliku vidjeti što ova strategija nudi do kraja 2019. godine, a oni koji žele mogu je dodati na popis želja na Steamu. Ako želite biti u toku, pratite službene stranice, a budući da još nema najavnog trailera, možete vidjeti par objavljenih slika.