Ambiciozni remake igre Resident Evil 3 na tržište izlazi za nešto više od mjesec dana, a izdavač i razvojni studio Capcom objavio je jučer da nam ususret izlasku igre uskoro stiže i igrivi demo.

Nažalost, u trenutku pisanja ove vijesti Capcom još uvijek nije objavio točan datum kada ćemo taj igrivi demo moći instalirati i zaigrati, ali kako navode u novom tweetu, više detalja očekuje nas “u bliskoj budućnosti“.

Moramo priznati, činjenica da Capcom ističe kako demo dolazi “u bliskoj budućnosti” pomalo nam je smiješna s obzirom da Resident Evil 3 Remake na tržište izlazi 3. travnja – za samo mjesec i kusur dana, što je već samo po sebi poprilično bliska budućnost, ali hej – nećemo o semantici. 🙂

Također, s obzirom da igra u punom obliku izlazi na PC, PlayStation 4 i Xbox One, vjerujemo da bi se i demo trebao ukazati na sve tri igrive platforme (kao što je bio slučaj s prošlogodišnjim poznatim “1-Shot” polusatnim demom za Resident Evil 2 Remake), no konačnu potvrdu od strane Capcoma morat ćemo pričekati.

Dotada, ističemo kako je ovih dana nekoliko probranih svjetskih gaming medija imalo priliku zaigrati dva sata igre Resident Evil 3 Remake te se svi slažu kako će igra, po svemu sudeći, biti zaista odlična i donijeti brojne promjene u odnosu na original, čak u tolikoj mjeri da brojni novinari koji su isprobali remake ističu kako je ovo, u pozitivnom smislu, sasvim drugačija igra.

S obzirom da mi nismo imali priliku isprobati igru, u nastavku teksta donosimo vam gameplay prikaz i komentare uglednog portala Game Informer.