Nakon gotovo godinu dana pauze od bilo kakvih vijesti vezanih uz Overwatch 2, razvojni studio Blizzard je sredinom prošloga mjeseca napokon podijelio nove informacije o igri, a danas je stigao i novi trailer koji nas pobliže upoznaje sa sad već davno otkrivenom novom heroinom zvanom Sojourn.

U klasičnoj maniri origin story trailera koji su nas tijekom aktivnog života prve igre Overwatch pobliže upoznavali s pozadinskim pričama novih nadolazećih likova, upravo takav je i sinoć objavljeni novi Origin Story trailer za Sojourn koja će biti novi dodatak postavi heroja u nastavku Blizzardove pucačine.

Ona je nekadašnja odvažna kapetanica tima Overwatch, a opremljena je kibernetičkim dodacima i sposobnostima. Trailer podsjeća da je njezino pravo ime Vivian Chase, a podrijetlom je iz Kanade. Iako je originalno bila članica Kanadskih specijalnih snaga koje su Overwatchu pomogle u borbi protiv prijetnje Omnica, nakon rata pozvao ju je Jack Morrison (aka Soldier 76) da se pridruži Overwatchu.

U samoj igri Overwatch 2 Sojourn će spadati u kategoriju DPS, a imat će energetsku pušku kojoj je alternativni mod pucanja railgun. Poznata je i kao kiborg, što znači da će imate snažne kibernetičke dodatke koje ćemo koristiti kao dodatne sposobnosti. Iako smo za Sojourn saznali još na BlizzConu 2019. godine kad je i najavljen Overwatch 2, prvi službeni prikaz za Sojourn dobili smo tek na BlizzConu 2021 u veljači prošle godine.

No Blizzard konkretnije informacije o njoj još uvijek tek treba otkriti, što će se promijeniti već ovoga mjeseca, jer Overwatch 2 PvP beta kreće 26. travnja, odnosno za tjedan i pol u trenutku pisanja ovoga teksta. Nastavak Overwatcha sa sobom donosi brojne promjene, uključujući preinake heroja i njihove nove uloge, ali i nove mape.

Nažalost, za razliku od beta testa PvP komponente, ranije obećana PvE kampanja i story mod za Overwatch 2 izaći će tek kasnije te u ovom trenutku nemaju službeni datum izlaska.