Ovih dana puno se pričalo o Middle-Earth: Shadow of Waru. Svjedočili smo gafu maloprodajnog lanca Target, koji je preuranjeno objavio prve informacije o postojanju igre. Dan nakon toga, Warner Bros. je ishitreno i službeno potvrdio da se radi na nastavku (o tome smo pisali ovdje), a potom su objavili i datum izlaska i sistemske zahtjeve, o čemu smo više rekli ovdje.

Prije par dana imali smo mogućnost vidjeti nekoliko slika iz gameplay trailera koje su procurile na Redditu, a sad nam je napokon stigao i punokrvni iscrpni gameplay trailer sa službenog Shadow of War YouTube kanala i to u trajanju od čak 16 minuta.

U traileru imamo priliku vidjeti daljnji napredak čuvenog Nemesis sistema, dobro poznatog iz prijašnjeg nastavka – Shadow of Mordor. Kroz 16 minuta čistog gameplayja, prikazana je jedna čitava misija osvajanja regija. Naime, u Shadow of Waru gradit ćemo svoju vojsku sljedbenika i pomoćnika, kojom ćemo diljem Mordora sijati strah i osvajati Sauronove utvrde. Svaka utvrda jedna je zasebna regija u kojoj ćemo obavljati različite misije te ćemo se susretati s jedinstvenim okruženjem, neprijateljima, vojskovođama i kapetanima Sauronove vojske. Zauzimanjem utvrde steći ćemo kontrolu nad jednim čitavim područjem igre, povećavajući tako svoju dominaciju nad teritorijem, kao i svoju vojsku.

U traileru također možemo vidjeti i neke nove moći koje su naši protagonisti Talion i Celebrimbor stekli kovanjem novog prstena. A tu je svakako i zmaj kojeg možemo zajahati, kao što smo u prijašnjem nastavku mogli jahati Caragore. No, da ne pokvarimo svu zabavu, slobodno pogledajte trailer u njegovoj cijelosti – ovdje: