Misteriozni naslov Starfield koji se već neko vrijeme priprema u svima dragoj Bethesdinoj kuhinji bi mogao biti cross-gen naslov.

Ekipa iz Bethesde je razmišljala o izradi ovog naslova još davne 2004. godine, a na njemu su počeli raditi tek 2015. godine nakon izlaska Fallouta 4.

Starfield je novi SF single-player RPG kojeg je Todd Howard tijekom E3 press konferencije nazvao “next-gen” naslovom. Kasnije je Howard rekao da “next-gen” za njih znači hardware, software i naravno gameplay i da je to za njih nova generacija epskih single-player RPG igara.

Međutim, još nisu sigurni kakve će sistemske zahtjeve imati ovaj naslov, ali da s njim trenutno guraju sve granice i gledaju daleko u budućnost kako bi izgradili nešto što će hardware iduće generacije moći pokretati bez problema, ali to ne znači da igra neće moći postojati na trenutnim konzolama.

Ova vijest je potaknula mnoge na razmišljanje da bi igra mogla doći na trenutne “pojačane” konzole kao što su PlayStation 4 Pro i Xbox One X te da ju hardware klasičnih verzija konzola neće moći pokrenuti.

Sve u svemu, ostaje nam da se strpimo kako bi saznali nešto više detalja u vezi Starfielda.