Star Citizen alpha build 2.0 je vani, a s njime i novi podaci o tome koliko je novaca uloženo u ovu igru u nastajanju. U trenutku pisanja ove vijesti, Roberts Space Industries, studio zadužen za igru, sveukupno je skupio 100,152,492 američkih dolara za rad na razvoju Star Citizena. Oko 45 milijuna tog iznosa prikupljeno je u posljednjih 12 mjeseci.

Inače, Thomas Bidaux je nedavno na Twitteru objavio kako je Star Citizen na Kickstarteru prošle godine skupio više novaca nego sve druge uspješno Kickstartane video igre zajedno. 

starcitizen3

Što biste vi napravili sa sto tisuća dolara? Star Citizen to između ostaloga ulaže i u alpha build 2.0, u kojemu možete isprobati 17 open world misija, pilotirati brodovima s mnogoljudnom posadom te šetati se svojim brodom, razgovarati s kolegama i preuzimati njihove dužnosti, te po prvi puta iskusiti živi svijet Star Citizena.

Kako biste odigrali alphu morate kupiti bilo koji Star Citizen “paket”, čije se cijene kreću od 54$ sve do nekoliko tisuća dolara. A ovaj alpha 2.0 gameplay trailer možete (opet) pogledati sasvim besplatno.