Najprofitabilniji crowdfunding projekt u povijesti nakon više od tri godine razvoja došao je do svoje prve prave demonstracijske verzije. Dolazak alpha 2.0 verzije Star Citizena po prvi puta kombinira sve različite segmente igre u jednu cjelinu i nagoviješta ono što bi igra trebala postati jednog dana. Spoj FPS igre, istraživanja i borbe u svemiru te slijetanje na planetarne površine do sada je bila samo ideja na papiru, a ovo je prva demonstracija za širu javnost koja to i pokazuje na djelu. Pristup ovoj verziji igri ograničen je samo na one koji su već financijski poduprli igru naručivanjem jednog od pre-order paketa.

Izlazak igre ne očekujemo još ni 2016. godine, ako će se razvijati istim ritmom kao do sada jer je prilično očito da ovako zahtjevna igra treba još rada kako bi se ostvarila iznimno ambiciozna vizija njenih tvoraca. Chris Roberts, koji stoji iza igre, nedavno je bio na meti kritika zbog dugog razvoja igre pa je objava 2.0 alphe za njega barem mala prilika za predah od pritiska koji dolazi sa 100 milijuna dolara zarade za nedovršenu igru.

U novom traileru koji najavljuje velik korak prema službenom izlasku igre možete vidjeti koliko impresivno izgleda slobodno kretanje i napucavanje u bestežinskom stanju: