Star Citizen, svemirski MMO spiritualni nasljednik Wing Commandera koji je već neko vrijeme u izradi, ne staje s prikupljanjem novca, a u 2017. je, kao i godinu prije, opet prikupio svotu koja premašuje ukupnu zaradu svih video igara zajedno koje su te godine imale kampanju na Kickstarteru.

Podsjetimo, igra je najavljena putem Kickstarter kampanje još 2012. godine, a cilj je bio prikupiti 500.000 dolara. Do kraja same kampanje, igra je skupila preko 2 milijuna dolara, a nakon toga novci su samo nastavili dolaziti drugim crowdfunding putevima, odnosno putem službene stranice developera. U siječnju 2017. godine, točno prije godinu dana, obznanjeno je da su prikupljena sredstva iznosila više od 141 milijun dolara, a sada saznajemo da je u zadnjih godinu dana pa do danas Star Citizen prikupio i dodatnih 34,91 milijun dolara. Prema tome, ukupna prikupljena svota za Star Citizen  sada je otprilike nevjerojatnih 176 milijuna dolara.

Ono što je fascinantno su podaci prema kojima su sve video igre zajedno, koje su u 2017. godini imale Kickstarter kampanju, zaradile ukupno 17,25 milijuna dolara, čime Star Citizenova brojka od 34,91 milijun dolara izgleda apsolutno nevjerojatno. Također, 2016. godina je bila jednako uspješna, kad je igra prikupila 36 milijuna (naspram 17,6 milijuna koliko su prikupile Kickstarter kampanje svih ostalih igara zajedno). To znači da Star Citizen već dvije godine zaredom zarađuje ogromne količine novca u usporedbi s ostalim Kickstarter kampanjama. No, već od 2014. je poznato kako je Star Citizen završio u Guinessovoj knjizi rekorda zbog najuspješnije crowdfunding kampanje ikad, tako da su ovi podaci „samo“ trešnja na vrhu torte.

Prikaz prikupljenog novca za Star Citizen u odnosu na ukupnu zaradu svih video igara na Kickstarteru kroz zadnje tri godine. Preuzeto s portala Polygon.

Koliko će još novaca Star Citizen prikupiti prije nego uopće saznamo okvirni datum izlaska, ostaje vidjeti, kao i hoće li doista biti najveći space sim ikad u povijesti video igara.