Neobično popularna videoigra Star Citizen, koju jedni kritiziraju, a drugi hvale zbog činjenice da se nalazi u vječnom razvojnom procesu, ovog je tjedna dostupna potpuno besplatno. Besplatno isprobavanje igre omogućeno je u sklopu promocije Summer Free Fly 2016 koja ostaje aktivna do petka, 22. srpnja.

Svi zainteresirani igrači dobit će pristup trenutno aktualnoj alfa verziji igre, bez potrebe za plaćanjem. Sve što je potrebno za pristup igri jest da posjetite službene web-stranice, registrirate se (ili prijavite postojećim korisničkim računom) i upišete „SUMMERFREEFLY2016“ u odgovarajuće polje. Sustav će vam nakon toga omogućiti da preuzmete igru i do petka je igrate bez posebnih ograničenja.

Naravno, čak i ako imate aktivan korisnički račun, ovu je promociju zgodno iskoristiti budući da će otključati pristup brodovima koje na računu možda nemate.

Podsjetimo, razvoj Star Citizena pokrenut je 2011. godine, a prva demo verzija bila je temeljena na pokretaču CryEngine 3, da bi kasnije bila prebačena na noviju verziju istog pokretača. Veći dio razvoja igre financira sama publika, kupovinom pojedinačnih modula koji će na koncu činiti konačan proizvod. Više informacija o igri dostupno je na službenom webu.