Star Citizen, aka najskuplja svemirska simulacijska igra u povijesti, službeno je otkrivena 12. listopada 2012. godine. Ovoga je vikenda proslavila osam godina postojanja, što je pomalo ironično, jer igra još uvijek nije izašla na tržište u punom obliku i još uvijek nije ni blizu gotova. Ako je suditi po novim informacijama, njezinu singleplayer kampanju Squadron 42 i dalje ćemo čekati još dugo.

U sklopu proslave osam godina postojanja, na službenoj stranici igre Roberts Space Industries održan je “AMA” (engl. ask me anything), u kojemu su fanovi mogli postavljati pitanja tvorcima igre, studiju Cloud Imperium Games i njihovom šefu Chrisu Robertsu. Pitanja su vrlo brzo usmjerena na željeni datum izlaska singleplayer kampanje Squadron 42, na što je Roberts u jednom trenutku ponudio odgovor kako će igra izaći kad bude spremna

Imamo još jako puno posla prije nego krenemo u betu, ali svi na Squadronu 42 rade jako naporno kako bismo isporučili nešto veliko“, počeo je Roberts. No nakon što su se pitanja nastavila u istom tonu te je čitav niz backera poželio konačno saznati kada će moći igrati igru u koju su uložili silnu količinu novca, Roberts je isto objasnio nešto detaljnije.

Nismo sretni s onime koliko smo efikasno pokazali napredak na Squadronu 42…To je zeznut projekt za iskomunicirati“, počeo je te kasnije dodao nešto odriješitije: “Squadron 42 bit će gotov kad bude gotov i neće biti izbačen samo kako bi pogodio datum, već onda kad sva tehnologija i sadržaj budu završeni, ispolirani i kad igra bude odlična…Ne želim raditi kompromise u izradi igre u koju vjerujem srcem i dušom“.

Iako su mnogi backeri negodovali, brojni drugi složili su se s tim stavom, ističući da žele igrati gotov proizvod, ali da im je zasmetao nedostatak komunikacije s bazom igrača i detaljniji izvještaj o napretku.”Uzmite svo vrijeme koje trebate. Ali bolje nas informirajte, to je sve što želimo“, zaključio je jedan od fanova i backera. Kompletni AMA s Chrisom Robertsom i timom iz studija pročitajte na ovome linku.

Eto, dragi naši. Star Citizen i njegova singleplayer kampanja Squadron 42 na tržište će u punom obliku izaći kad budu spremni, koliko god za to trebalo. Jeste li i vi jedan od nebrojenih tisuća backera koji su uložili novac i backali igru u dugogodišnjoj crowdfunding kampanji i jeste li zadovoljni Robertsovim odgovorima?