Jučer smo pisali da je Sony otkazao ovomjesečno izlaganje na sajmu PAX East zbog koronavirusa, a danas iz Sonyja poručuju da ih nećemo vidjeti ni na Game Developers Conferenceu sredinom mjeseca ožujka.

Razlog je isti kao i za PAX East, a potvrdili su ga za portal GamesIndustry.biz. “Donijeli smo tešku odluku otkazivanja sudjelovanja na Game Developers Conferenceu zbog povećane brige oko virusa COVID-19. Osjećamo da je ovo najbolja opcija s obzirom da se situacija oko virusa i globalnih restrikcija putovanja mijenjaju na dnevnoj bazi. Žalosni smo zbog otkazivanja sudjelovanja, ali zdravlje i sigurnost naših zaposlenika širom svijeta naša su najveća briga. Radujemo se ponovnom sudjelovanju na GDC-ju u budućnosti.”, poručuju iz Sonyja.

S obzirom na trenutnu situaciju oko koronavirusa, postavit ćemo pitanje jesu li ljudski životi vrijedni izlaska novih konzola u roku i hoće li nam doista igrati ulogu izađu li nove konzole krajem godine ili par mjeseci nakon toga. Odgovor na ovo pitanje je sasvim jasan jer se ništa ne može uspoređivati i stavljati u kontekst s ljudskim životima. Sony je svjestan toga i moramo se složiti da radi pametnu stvar. No, tek ostaje za vidjeti hoće li koronavirus doista i odgoditi izlazak PlayStationa 5 i Xboxa Series X.