Tek prije nekoliko dana pisali smo kako će jedna od najočekivanijih igara ove godine – The Last of Us Part II po prvi puta biti javno igriv na američkom sajmu PAX East, no jučer nam stiže vijest da je Sony u potpunosti otkazao svoju prisutnost i izlaganje na sajmu zbog sve veće zabrinutosti i sigurnosnih teškoća vezanih uz koronavirus.

Naravno, osim The Last of Us Part II, na sajmu PAX East Sony je trebao prezentirati čitav niz igara, a samo neke od njih su Final Fantasy VII Remake, Dreams, Marvel’s Iron Man VR, Nioh 2, Persona 5 Royal i Predator: Hunting Grounds (cjelokupna lista broji čak 25 igara). 

Kako iz Sonyja ističu u službenoj objavi vezanoj uz otkazivanje izlaganja na sajmu, zdravlje i sigurnost njihovih djelatnika iz čitavoga svijeta stavili su na prvo mjesto te su izostanak sa sajma PAX East vidjeli kao trenutno jedinu moguću i najsigurniju opciju. Složit ćemo se, u ovom trenutku to bi svakako trebao biti prioritet, a gameri u nama vjeruju i nadaju se da ćemo barem The Last of Us Part II igrivi gameplay demo vidjeti u obliku videa na internetu.