Neki korisnici su primijetili da je Sony krenuo s izbacivanjem nove web verzije svog online dućana PlayStation Store. Glasina o novom izgledu Storea i izbacivanju PS3/PS Vita i PSP naslova s njega krenula je početkom prošloga tjedna, da bi Sony navedeno potvrdio par dana nakon.  

Nova verzija predstavlja ogroman skok naspram stare i već zastarjele verzije, no nismo sigurni da će se svidjeti svima. Prvi nedostatak je opis samog sadržaja ispod thumbnaila, koji, barem u ovoj početnoj verziji – uopće nije vidljiv. Nazivi sadržaja sada su prisutni unutar samog thumbnaila, a ne ispod njega gdje je vidljiva isključivo cijena. Zaista loše.

Pretraga izbacuje relevantniji sadržaj, ali ogroman minus krije se u nedostatku opisa sadržaja.

Web verzija PlayStation Storea sada izgleda kao unaprijeđena aplikacija s konzole PlayStation 4, a kao što smo i sumnjali, u potpunosti je izbačena opcija wishliste. Pretragom sadržaja ne dobivamo nikakve in-game screenshotove ili video iz igre već stranica prikazuje isključivo jednu “cover” fotografiju s kratkim opisom sadržaja ispod.

Iako izgleda cool, stranica sadržaja i dalje ne prikazuje dodatne fotografije/video.

Ono što svakako možemo pohvaliti je tražilica, koja napokon prikazuje relevantniji sadržaj. No, međutim, nije moguće odabrati želimo li pretragom ključnih riječi dobiti igru ili DLC sadržaj za nju, pa sve izgleda iznimno nabacano. Osim toga, nije moguće podesiti prikaz po abecednom redu ili po cijeni. Kad k tome dodamo i gore spomenuti nedostatak opisa samog sadržaja, bit ćemo grubo iskreni pa napisati da bismo ovakav sajt radije preskočili.

Svakako cijenimo napuštanje one dosadašnje verzije koja je imala brojne nedostatke, ali nismo sigurni da je nova verzija skok na bolje.