Kao što smo pisali prije par dana, Sony je potvrdio da će uskoro ukloniti mogućnost kupovine igara i dodatnog sadržaja za konzole PlayStation 3, PlayStation Vita i PlayStation Portable (PSP) putem mobilne i web verzije online dućana PlayStation Store.

Vlasnici tih gore spomenutih platformi ubuduće će igre, aplikacije, teme i avatare moći nabaviti isključivo putem aplikacije PS Store koja dolazi pre-instalirana na konzole. Slična će promjena zahvatiti i vlasnike konzole PlayStation 4. Oni će, pak, izgubiti mogućnost kupovine aplikacija, tema i avatara za svoju konzolu, dok će im igre i dalje biti dostupne za kupovinu na taj način.

Do navedene promjene, odnosno ažuriranja, trebalo bi doći već kroz par dana, tj. između 21. i 26. listopada za web verziju, te 28. listopada za mobilnu verziju stranice. Ono što nas svakako rastužuje, vijest je o potpunom uklanjanja značajke Wishlist. Unatoč tome što ni trenutno ne možemo iskoristiti puni potencijal te mogućnosti (putem e-mail notifikacije koja bi nas obavijestila da je igra na popustu), navedenom promjenom izgubit ćemo poprilično važnu mogućnost putem koje smo povremeno pratili igre na popustu.

Uklanja li Sony novom verzijom svog online dućana tu mogućnost, da bi kasnije implementirao njenu poboljšanu verziju – tek ćemo vidjeti.

Portal The Verge objavio je i screenshot e-maila koji je Sony poslao određenim korisnicima, kojeg objavljujemo ispod teksta.