Čini se da je Sony, nakon prošlotjednog otkrivanja cijene konzole PlayStation 5 na eventu PlayStation 5 Showcase, napokon odlučio otvoriti sve karte i pružiti nam još više informacija o konzoli, a time i proširiti one koje su dosad bile poznate. Naime, objavili su koliko će prostora na diskovima biti potrebno za instalaciju pojedinih igara.

Primjerice, Insomniacov Marvel’s Spider-Man: Miles Morales stiže u dvije različite verzije, pa će standardna zauzeti minimalno 50GB prostora, a Ultimate Edition barem 105GB prostora. Istoimeni remake klasika Demon’s Souls od nas će tražiti minimalno 66GB prostora na disku. 

Ono što je poznato je veličina SSD diska u konzoli PlayStation 5, koji stiže s 825GB prostora, što bi značilo da će Marvel’s Spider-Man Ultimate Edition zauzeti “tek” oko 13 posto ukupne memorije. 

Na PlayStationu 5 bit će moguće proširiti kapacitet memorije putem zasebnih SSD diskova, pa ako vam slučajno zafali prostora… pa, nadajmo se da neće. Jer u suprotnom morate imati dubok džep za SSD disk visokog kapaciteta.