Prošloga smo tjedna dobili prvi gameplay prikaz nadolazeće igre Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, a ujedno smo saznali i da će igra na PlayStationu 5 izaći u dva oblika: standardnoj verziji i kao Ultimate Edition. Sada je napokon poznato što uključuje koja verzija.

Standardna verzija dolazi samo s baznom igrom Miles Morales, dok s Ultimate Editionom dolazi i unaprijeđena verzija originalne igre Marvel’s Spider-Man iz 2018. godine. Developer Insomniac Games poručio je da će igrači koji nabave tu verziju igre vidjeti brojna poboljšanja na očima, kosi, koži i facijalnim animacijama, ali i ray-traced reflekcije, poboljšane sjene i osvjetljenje, te u konačnici i više NPC-jeva na ulicama.

Za vlasnike konzole PlayStation 4, Miles Morales predviđen je samo u standardnom obliku. Međutim, ukoliko vlasnici konzole PS4 u dogledno vrijeme nabave konzolu PS5, moći će napraviti besplatnu nadogradnju na next-gen verziju igre. Nadogradnjom neće dobiti Ultimate Edition već samo Standard Edition, a da bi došli do Ultimate Editiona, morat će izdvojiti dodatnih 20 dolara. Iz razvojnog studija također su potvrdili da remaster Marvel’s Spider-Mana stiže samo u digitalnom obliku, te da fizička kopija igre trenutno nije u planu.

Vlasnici originalnog Spider-Mana iz 2018. godine ne moraju brinuti jer će, kao što je već poznato, konzola PS5 pokretati igre s PS4, ali, da bi zaigrali s Miles Moralesom, morat će kupiti i igru Marvel’s Spider-Man: Miles Morales jer besplatna nadogradnja s igre iz 2018. godine na nadolazeći naslov neće biti moguća.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales izaći će ekskluzivno za Sonyjeve konzole PlayStation 4 i PlayStation 5 na dan izlaska konzole PlayStation 5, odnosno 12. studenog.

Dakle, da rezimiramo:

• Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (standardna verzija) – izlazi za PS4 i PS5, s time da će verzija za PS4 biti dostupna za besplatnu nadogradnju na PS5• Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition – izlazi isključivo za PS5, a donosi i digitalni remaster originalne igre Marvel’s Spider-Man iz 2018. godine sa svim popratnim DLC-jevima