Sony se napokon oglasio po pitanju kompatibilnosti opreme konzole PlayStation 4 s konzolom PlayStation 5. Kako poručuju putem svog PlayStation Bloga, sretni su što mogu podijeliti kratki FAQ koji će pružiti odgovore na neka od naših pitanja.

Možda su u PlayStationu sretni, ali moramo biti iskreni pa napisati kako nismo baš sigurni da će i igrači dijeliti njihovu sreću.

S konzole PlayStation 4 na next-gen konzoli PlayStation 5 moći će se koristiti sva oprema. No, to ne znači i da će sva oprema u potpunosti i funkcionirati s PlayStation 5 igrama.

Krenimo redom:

• U punom će smislu biti osigurana podrška za službene racing volane, arkadne palice i palice za letenje.

• Platinum i Gold Wireless Headsetovi te third-party headsetovi koji se spajaju putem USB porta i audio jacka radit će na PlayStationu 5

• Oba PS Move Motion kontrolera i PlayStation VR Aim kontroler radit će s podržanim PS VR igrama na PlayStationu 5

Najbitniji uređaj svake konzole, pored same konzole je i kontroler. Međutim, ako ste razmišljali o prodaji vašeg PlayStationa 4 da biste skupili lovu za kupovinu PlayStationa 5, a htjeli ste zadržati vaše limitirano izdanje DualShocka 4, vrijeme je da ga prodate jer će vam biti manje/više beskoristan. DualShock 4 funkcionirat će na PlayStationu 5, ali samo i isključivo za podržane PS4 igre.

Limitirano izdanje DualShocka 4 ili ne – nema veze. Ionako neće raditi s PlayStation 5 igrama.

Sony vjeruje da bi sve PlayStation 5 igre trebale u potpunosti iskoristiti nove značajke kontrolera, a to je nemoguće s DualShockom 4 već je, kako tvrde, potreban kontroler DualSense.

PlayStation Camera će na konzoli PlayStation 5 funkcionirati s podržanim PS VR igrama, a bit će joj potreban dodatan adapter koji će korisnicima PS VR-a biti osiguran bez dodatne naknade. Više o tome doznat ćemo nekad kasnije.