Nakon što su propustili sudjelovati u sklopu sajma gamescom 2021, na kojemu je sudjelovao Microsoft, Sony je sada napokon najavio vlastiti event PlayStation Showcase 2021 koji se odvija već idućega tjedna.

Bit će to event koji će trajati oko 40 minuta, a odvija se idućeg četvrtka, 9. rujna u 22h po našem vremenu. Kako Sony ističe u popratnom PlayStation blogu, show će donijeti pogled u bližu budućnost PlayStationa 5, uz novosti iz obitelji PlayStation Studios i third-party studija, što uključuje informacije o nekoliko first-party ekskluziva za Sonyjevu konzolu, a igre koje ćemo vidjeti – izlaze za ove zimske blagdane, ali i iduće godine.

Glasine iz koliko-toliko pouzdanih izvora kao što je etablirani leaker informacija Shpeshal Nick koji je već ranije točno procurio Sonyjeve planove kažu da ćemo napokon vidjeti God of War: Ragnarok (podsjećamo, upravo je on otkrio Ghost of Tsushima ekspanziju otoka Iki prije nego je službeno otkrivena).

Nick je već ranije i pričao o tome da nam uskoro slijedi prezentacija igre koja se trebala odviti u kolovozu, no sada ističe da će upravo ovaj PlayStation Showcase 2021 donijeti premijerni pogled na igru, što je sasvim lako moguće. Od ostalih igara, očekuje se i ranije najavljeni Gran Turismo 7, a s obzirom na to da je Horizon Forbidden West nedavno odgođen te da smo ga posljednji puta vidjeli u svibnju, upitno je hoće li sada stići novi prikaz gameplaya ili to Sony i studio Guerrilla ipak spremaju za kasnije.

Ono što znamo i što dolazi iz Sonyja je da će PlayStation Showcase 2021 donijeti četrdeset minuta sadržaja i pogled na “čitav niz odličnih PS5 igara od velikih i malih developera”, dok i dalje neće biti ništa od prikaza iduće generacije PlayStation VR-a. Bit će veselo, stoga si zabilježite u kalendare 9. rujna u 22h, a sami show moći ćete pratiti putem Sonyjevog YouTube i Twitch kanala.